Εσθονία: Κέρματα των 2 ευρώ αφιερωμένα στην Ουκρανία
Το κέρμα φιλοτέχνησε η Ντάρια Τίτοβα, μια προσφυγοπούλα από την Ουκρανία που συνεχίζει τις σπουδές της στην Εσθονία
Στην Εσθονία τέθηκαν σήμερα σε κυκλοφορία δύο εκατομμύρια κέρματα των 2 ευρώ, η όψη των οποίων είναι αφιερωμένη στον αγώνα της Ουκρανίας κατά της ρωσικής εισβολής.
Παράλληλα, από την πώληση συλλεκτικών εκδόσεων θα συγκεντρωθούν κεφάλαια για την ενίσχυση της σπαρασσόμενης από τον πόλεμο χώρας.
Διαβάστε επίσης: Δημοπρασία ρεκόρ – Νόμισμα 50 δραχμών πουλήθηκε 162.000 ευρώ
«Το κέρμα των 2 ευρώ που είναι αφιερωμένο στην Ουκρανία ξεκίνησε από σήμερα να φθάνει σε πολίτες σε όλη την Εσθονία και άλλες χώρες της Ευρώπης», δήλωσε ο διοικητής της εσθονικής κεντρικής τράπεζας Μάντις Μίλερ.
Το κέρμα φιλοτέχνησε η Ντάρια Τίτοβα, μια προσφυγοπούλα από την Ουκρανία που συνεχίζει τις σπουδές της στην Εσθονία. Απεικονίζει μια γυναίκα που κρατά ένα πουλί δίπλα σε ένα στάχυ και αναγράφεται το σύνθημα «Δόξα στην Ουκρανία».
Η κεντρική τράπεζα της Εσθονίας είχε εκδώσει τον περασμένο Ιούλιο συλλεκτικές σειρές νομισμάτων αφιερωμένων στην Ουκρανία, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν σε τέτοια κλίμακα.
Περίπου 350.000 ευρώ από την πώληση συλλεκτικών νομισμάτων, φέτος το καλοκαίρι, έχουν ήδη διατεθεί στην ουκρανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Εσθονίας.
- Από ποδοσφαιριστής… επενδυτής στη Σεβίλλη ο Σέρχιο Ράμος
- H Ουκρανία σκηνοθέτησε τον θάνατο Ρώσου νεοναζί ηγέτη πολιτοφυλακής και πήρε τα χρήματα της επικήρυξης
- Πώς θα λειτουργήσουν στις 2 Ιανουαρίου καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τράπεζες
- Η πιο «ελκυστική» πόλη του κόσμου – Πολλοί την μισούν, ακόμη πιο πολλοί την αγαπούν
- Σύγκρουση μετεώρων στον νυχτερινό ουρανό – Η πρώτη βροχή μετεωριτών συμπίπτει με την πρώτη υπερπανσέληνο
- Κινδυνεύει να τελειώσει πρόωρα η σχέση Κεν – Φιορεντίνα





