Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι αντλίες θερμότητας μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης του σπιτιού σας

Γιατί οι αντλίες θερμότητας μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης του σπιτιού σας

Πρόκειται για μια επένδυση με υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα

Με βασικό στόχο την υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα, οι Αντλίες Θερμότητας είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες θέρμανσης κάθε τύπου κατοικίας, αποτελούν μια μακροχρόνια επένδυση και για αυτό τον λόγο η ΔΕΗ προσφέρει την υπηρεσία ΔΕΗ myEnergy HeatPump, μέσω της οποίας παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Αντλίες Θερμότητας, μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα και γρήγορα σε κάθε τύπο σπιτιού σε νέα ή υφιστάμενα κτίρια και να συνδεθούν με υπάρχοντα θερμαντικά σώματα, σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης καθώς και με σώματα Fan Coils, όπως επίσης μπορεί να έχει εφαρμογή σε κεντρικά συστήματα θέρμανσης. Η λειτουργία τους μπορεί να συνδυαστεί και με ηλιακό θερμοσίφωνα ελαχιστοποιώντας το κόστος για ζεστό νερό χρήσης καθώς και με φωτοβολταϊκά συστήματα, για μηδενισμό του κόστους θέρμανσης.

Επίσης, όπως επισημαίνεται, είναι το φιλικότερο προς το περιβάλλον σύστημα θέρμανσης μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα: πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με τον λέβητα πετρελαίου και αερίου, έχει τον καλύτερο βαθμό απόδοσης καθώς η 1 kWh ενέργειας μετατρέπεται σε 3 έως 5 kWh θέρμανσης ενώ η 1 kWh πετρελαίου μετατρέπεται σε 0,8 kWh θέρμανσης.

Επιπλέον, ενώ το πετρέλαιο και το  φυσικό αέριο είναι γαιάνθρακες, η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται από την αντλία θερμότητας παράγεται από ένα μίγμα καυσίμων, το οποίο είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς το 2021 το 41,5%* της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα παράχθηκε  από ΑΠΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ κατανοώντας την ανάγκη για βιώσιμες και εξατομικευμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και κόστους προσφέρει το ΔΕΗ myEnergy HeatPump, την ολοκληρωμένη λύση με εξειδικευμένη συμβουλευτική, 500€ επιβράβευση για την αγορά Αντλίας Θερμότητας με προϊόν ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ και πράσινο ρεύμα επιλέγοντας την πρόσθετη  υπηρεσία Green Pass.

Μέσω της ειδικά σχεδιασμένης εφαρμογής που μπορείτε να βρείτε στο https://heatpumps.dei.gr, θα βρείτε πληροφορίες για τον τύπο αντλίας θερμότητας που ταιριάζει στις ανάγκες του σπιτιού σας καθώς και για τα αναμενόμενα οικονομικά, ενεργειακά και περιβαλλοντικά οφέλη που θα έχετε από την εγκατάστασή της.

*Μίγμα Παραγωγής της Χώρας για το 2021: ΔΑΠΕΕΠ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024