Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος σεισμός με επίκεντρο τη Νότια Εύβοια - Έγινε ιδιαιτέρως αισθητός στην Αττική

Νέος σεισμός με επίκεντρο τη Νότια Εύβοια – Έγινε ιδιαιτέρως αισθητός στην Αττική

Ιδιαιτέρως αισθητός έγινε στην Αθήνα σεισμός που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 22:00 με επίκεντρο τη Νότια Εύβοια. Η δόνηση ήταν αρκετά ισχυρή και είχε διάρκεια. Τι λένε οι σεισμολόγοι

Η πρώτη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για την σεισμική δόνηση έκανε λόγο 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρο να καταγράφεται στους Ζάρακες Εύβοιας (Στύρα), όπου σημειώθηκε και ο πρωινός σεισμός. Στη συνέχεια η εκτίμηση αναθεωρήθηκε και αυξήθηκε στους 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Η ισχυρή δόνηση είχε διάρκεια, ενώ έγινε αισθητή σε όλες τις περιοχές του νομού.

Διαβάστε επίσης – Τσελέντης: Έχω χάσει τον ύπνο μου με τις Αλκυονίδες – Περιμένω μεγάλο σεισμό σε βάθος 5ετίας

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι, καθώς ο νέος σεισμός περιπλέκει την κατάσταση για τη σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια.

Το in επικοινώνησε λίγα λεπτά μετά τη σεισμική δόνηση με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο που τόνισε ότι είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, εστιάζοντας στο γεγονός η εστία του βραδινού σεισμού, τα Στύρα Ευβοίας, είναι η ίδια με τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί.

«Είναι νωρίς ακόμα, η σεισμική δραστηριότητα είναι σε εξέλιξη από το πρωί μέχρι τώρα, αργά το βράδυ» σημείωσε μιλώντας στο in ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι τα ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούν να βγουν το πρωί της Τετάρτης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που μιλώντας στο One υπογράμμισε ότι ο σεισμός που έγινε το βράδυ ήταν πιο ισχυρός από την πρωινή δόνηση και ήταν στον ίδιο εστιακό χώρο.

«Δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε το φαινόμενο και το πρωί θα έχουμε σαφή εικόνα για τις εξελίξεις στην περιοχή» τόνισε ο κ. Λέκκας.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να πούμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό» συμπλήρωσε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

Η αρχική εκτίμηση

Σε δεύτερη ανάρτησή του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι πλέον συνάγεται με ασφάλεια το συμπέρασμα ότι ο πρωινός σεισμός στην Εύβοια δεν ήταν ο κύριος.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Η σύσταση των σεισμολόγων στους κατοίκους είναι να είναι προσεκτικοί αν διαπιστώσουν ζημιές και να αποφεύγουν δρόμους όπου υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτήρια.

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων της Εύβοιας, Περικλή Κουλκουβίνη που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές. Ωστόσο συνεχίζουν περιπολίες τα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής για ελέγχους».

Το κλίμα της ανησυχίας που επικρατεί ευρύτερα στην περιοχή της Νότιας Ευβοιας μετά και τον αποψινό σεισμό, μεταφέρει και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που υπογραμμίζει «οι κάτοικοι έχουν βγει από τα σπίτια τους μετά το νέο σεισμό».

Ο κ. Σπανός επιβεβαιώνει ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ή κάποια άλλα γεγονότα που να ανησυχούν». Ο ίδιος υπογραμμίζει πως «όλοι οι αρμόδιοι βρίσκονται σε επιφυλακή και γίνονται περιπολίες σε διάφορα χωριά για να ελεγχθεί συνολικότερα η κατάσταση».

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024