Υπό παρακολούθηση θέτει ο Λευκός Οίκος το Twitter μετά το πέρασμά του στην ιδιοκτησία του Έλον Μασκ, για το ενδεχόμενο έξαρσης της παραπληροφόρησης.

«Είναι κάτι το οποίο σίγουρα παρακολουθούμε» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ, όταν ερωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο εξέλιξης του Twitter σε όχημα παραπληροφόρησης.

Ανησυχία είχαν εκφράσει νωρίτερα και οι Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης: Ο Έλον Μασκ κατηγορεί την Apple για αποκλεισμό του Twitter

Η Ζαν-Πιερ δήλωσε ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν την ευθύνη «να διασφαλίσουν όταν πρόκειται για παραπληροφόρηση, όταν πρόκειται για το μίσος που βλέπουμε, ότι αναλαμβάνουν δράση και ότι θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν δράση».

Ο Μασκ, ο οποίος έχει αποκαταστήσει έναν αριθμό λογαριασμών στο Twitter που είχαν προηγουμένως αποκλειστεί, ανέφερε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο ο ρυθμός εγγραφής νέων χρηστών ήταν ο «υψηλότερος όλων των εποχών».

Ωστόσο, υπήρξε μαζική έξοδος διαφημιστών σχετικά με ανησυχίες για την επιβεβαίωση στοιχείων και για τη ρητορική μίσους που ο Μασκ καταλογίζει σε ομάδες ακτιβιστών που ασκούν πιέσεις στις εταιρίες οι οποίες διαφημίζονται στο Twitter.

«Όλοι το παρακολουθούμε στενά αυτό», δήλωσε η Ζαν Πιερ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Οι εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν μία ευθύνη να προλαμβάνουν τις πλατφόρμες τους από ενδεχόμενη χρήση τους από χρήστες που επιδιώκουν να προκαλέσουν βία, ειδικότερα τη βία που έχει ως στόχο συγκεκριμένες κοινότητες».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr