Με μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ο Bob Dylan ζήτησε συγγνώμη μετά τον σάλο που προέκυψε με την υπογραφή στο νέο του βιβλίο.

Τα αντίγραφα του βιβλίου «The Philosophy of Modern Song», που κοστίζουν 600 δολάρια, διαφημίστηκαν ως limited edition γιατί έφεραν τη χειρόγραφη υπογραφή του 81χρονου θρύλου της μουσικής.

Διαβάστε επίσης: #CancelBalenciaga: Οι χρήστες του διαδικτύου ζητούν την αποκαθήλωση του οίκου μόδας

Δεν άργησε, ωστόσο, να γίνει αντιληπτό πως είχε χρησιμοποιηθεί auto-pen που απλά αναπαρήγαγε την υπογραφή του.

Από τον εκδοτικό οίκο Simon and Schuster αναγνώρισαν την γκάφα, προσφέροντας επιστροφή χρημάτων.

Η συγγνώμη του Bob Dylan

Τώρα και ο Bob Dylan εξήγησε πώς προέκυψαν όλα, κάνοντας λόγο για λάθος κρίση.

«Με ενημέρωσαν ότι έχει προκληθεί κάποια διαμάχη σχετικά με τις υπογραφές σε ορισμένα από τα πρόσφατα έργα μου και σε μια περιορισμένη έκδοση του Philosophy Of Modern Song.

Έχω υπογράψει χειρόγραφα κάθε ένα από τα έργα μου όλα αυτά τα χρόνια και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα. Το 2019 είχα ένα πρόβλημα με την υγεία μου που συνεχίστηκε στα χρόνια της πανδημίας.

Δεν μπορούσαμε να βρούμε έναν ασφαλή τρόπο για να ολοκληρώσω αυτό που έπρεπε να κάνω. Έτσι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήταν αδύνατο να υπογράψω.

Με τις προθεσμίες να πλησιάζουν, μου προτάθηκε να χρησιμοποιήσω ένα auto-pen. Με τη διαβεβαίωση πως κάτι τέτοιο γίνεται διαρκώς στον καλλιτεχνικό και λογοτεχνικό κόσμο.

Έκανα λάθος και θέλω να το διορθώσω αμέσως. Συνεργάζομαι με τον εκδοτικό οίκο και τους συνεργάτες μου στην γκαλερί για να επανορθώσω».