Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατάρ – Σενεγάλη 1-3: Φουλάρει για «16» η Σενεγάλη

Κατάρ – Σενεγάλη 1-3: Φουλάρει για «16» η Σενεγάλη

Η Σενεγάλη επικράτησε με 3-1 του Κατάρ στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ και μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης στη φάση των «16».

Η Σενεγάλη «καθάρισε» με 3-1 το Κατάρ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2022 και πέτυχε την πρώτη της νίκη, μπαίνοντας στο παιχνίδι της πρόκρισης. Βελτιωμένοι σε σχέση με την πρεμιέρα οι οικοδεσπότες που μείωσαν αρχικά σε 1-2 αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι περισσότερο.

Οι πρωταθλητές Αφρικής μπήκαν από νωρίς δυνατά στο παιχνίδι και είχαν την κατοχή, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή στο 17ο λεπτό μετά την άστοχη έξοδο του Μπαρσάμ, όμως ο Ντιεντιού αστόχησε. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να γίνουν καθόλου επιθετικοί για τη αντίπαλη εστία στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση τη φάση του 34ου λεπτού, όπου ο Αφίφ βρέθηκε στην περιοχή του Μεντί και ανατράπηκε από τον Σαρ, ο Λαόθ ωστόσο δεν συγκινήθηκε και το VAR συμφώνησε μαζί του.

Στο 41ο λεπτό η Σενεγάλη τελικά βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Ντιά να εκμεταλλεύεται το ολέθριο λάθος του Κούκι στην άμυνα και να πλασάρει εύστοχα για το 0-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Σενεγάλη να μπαίνει δυνατά και να δείχνει να «καθαρίζει» το ματς στο 49ο λεπτό, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τζάκομπς, ο επιθετικός της Αλάνιασπορ, Ντιεντιού, με υπέροχη κεφαλιά έγραψε το 0-2. Οι Καταριανοί σε εκείνο το σημείο ωστόσο ανέβασαν στροφές και πήραν τα ηνία του παιχνιδιού, με τον Μεντί να αναλαμβάνει δράση και να κρατάει σε αρκετές περιπτώσεις το μηδέν, μέχρι και το 78ο λεπτό, όταν ο Μουντάρι σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και νίκησε τον γκολκίπερ της Τσέλσι για να κάνει το 1-2 και να βάλει «φωτιά» στο ματς.

Τελικά αν και αγχώθηκαν, οι Αφρικανοί, κατάφεραν να σφραγίσουν την επικράτησή τους στο 84′ με τον Μπαμπά από το ύψος του πέναλτι με δυνατό πλασέ να νικάει για τρίτη φορά τον Μπασράμ για το 1-3.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024