Κίνα: Ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο
Η Κίνα κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο χωρίς ωστόσο να σημειωθεί θάνατος.
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Κίνα κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, που έφθασαν τα 32.943, από τα οποία 3.103 με συμπτώματα και 29.840 συμπτωματικά, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποίησε η εθνική επιτροπή υγείας (το κινεζικό υπουργείο Υγείας).
Κανένας θάνατος
Την προηγουμένη, γινόταν λόγος για 31.656 κρούσματα, 4.010 με συμπτώματα και 27.646 ασυμπτωματικά, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων «εισαγόμενων» περιπτώσεων, δηλαδή μολύνσεων που εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας (στη φωτογραφία από Aly Song/Reuters, επάνω, διενέργεια τεστ σε δρόμο της Σαγκάης).
Δείτε ακόμα – Κοροναϊός: Τα επικαιροποιημένα εμβόλια είναι πιο αποτελεσματικά, δείχνει μεγάλη μελέτη
Δεν επήλθε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.
Η Κίνα, ο ασιατικός γίγαντας των 1,2 δισ. κατοίκων, είναι η μοναδική μεγάλη οικονομία στην υφήλιο που συνεχίζει να προσπαθεί να εκμηδενίσει τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στη χώρα, επιβάλλοντας αποκλεισμό σε πόλεις και θέτοντας τις επαφές ανθρώπων που μολύνθηκαν σε αυστηρή καραντίνα.
Σε αποκλεισμό
Η κινεζική πρωτεύουσα βιώνει τις τελευταίες ημέρες έξαρση της επιδημίας που δεν είχε γνωρίσει ποτέ από την εκδήλωση της πανδημίας. Δεκάδες πολυκατοικίες τελούν σε αποκλεισμό και οι εταιρείες γενικά προκρίνουν την τηλεργασία.
Σχολεία, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα έκλεισαν εξαιτίας του φόβου πως θα τεθούν σε καραντίνα. Πολλοί κάτοικοι του Πεκίνου δηλώνουν πλέον εξαντλημένοι από τους περιορισμούς, που συχνά είναι αόριστοι και μεταβαλλόμενοι και η διάρκειά τους δεν ανακοινώνεται ποτέ εκ των προτέρων.
Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας παρέμεινε στους 5.232 νεκρούς επί συνόλου 300.619 μολύνσεων με συμπτώματα.
Πηγή: ΑΠΕ
- Νέο άλμπουμ, παλιοί λογαριασμοί και ένα μεγάλο ερώτημα: Τι σκεφτόμαστε σήμερα όταν ακούμε τον Morrissey;
- Φουλ για πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, έπεσε ο Παναθηναϊκός – Οι πιθανότητες για τη regular season της Euroleague (pic)
- Συρία: Νέα κλιμάκωση – Η συμφωνία με τη Δαμασκό «δεν ισχύει πλέον» δηλώνουν οι Σύροι Κούρδοι
- Αναθεώρηση όρων δόμησης στο Λουτράκι
- Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Φαραντούρης και με τη «βούλα» της Επιτροπής Δεοντολογίας
- Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων
