Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Apple: Στον αέρα η παραγωγή iPhone μετά την «ανταρσία» σε κινεζικό εργοστάσιο

Apple: Στον αέρα η παραγωγή iPhone μετά την «ανταρσία» σε κινεζικό εργοστάσιο

Περισσότεροι από 20.000 εργάτες φέρονται να εγκατέλειψαν το αχανές εργοστάσιο της Foxconn στο Τσεντσόου.

Μείωση κατά τουλάχιστον 30% στην παραγωγή των ακριβότερων μοντέλων iPhone φέρνει η έκρυθμη κατάσταση στο αχανές εργοστάσιο της Foxconn στο Τσεντσόου της Κίνας, το οποίο φέρονται να εγκατέλειψαν περισσότεροι από 20.000 εργάτες.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο υπολειτουργεί λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων κατά της Covid που πυροδότησαν την αγανάκτηση των εργαζομένων λίγο πριν από την αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων και του κινεζικού Σεληνιακού Νέου έτους τον Ιανουάριο.

Η Apple δεν έχει σχολιάσει της εξελίξεις, ωστόσο ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η εταιρεία ίσως δυσκολευτεί να καλύψει τη ζήτηση των Χριστουγέννων, τουλάχιστον στα ακριβότερα μοντέλα όπως το iPhone 14 Pro.

Την Τετάρτη, εξαγριωμένοι εργάτες συγκρούστηκαν με το προσωπικό ασφάλειας έπειτα από «τεχνικό λάθος» της Foxconn στη διαδικασία πληρωμών.

Πρωτοφανή επεισόδια ξέσπασαν την Τετάρτη στο εργοστάσιο του Τσεντσόου (Reuters)

Πολλοί υποστήριξαν ότι η εταιρεία τούς παραπλάνησε για τις αποδοχές τους, άλλοι διαμαρτυρήθηκαν ότι μοιράζονται κοιτώνες με συναδέλφους που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε το λάθος στη μισθοδοσία, η Foxconn προσέφερε αποζημίωση 10.000 γουάν (1.400 δολάρια) στους νεοπροσληφθέντες που παραιτούνται.

Περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι, οι περισσότεροι νεοπροσληφθέντες που δεν είχαν πιάσει ακόμα δουλειά στις γραμμές παραγωγής, πήραν τα χρήματα και έφυγαν, αναφέρει στο Reuters πηγή που δεν κατονομάζεται.

Βίντεο που αναρτήθηκαν την Παρασκευή σε κινεζικά μέσα δικτύωσης δείχνουν εργάτες που κρατούν τις αποσκευές τους να περιμένουν σε μεγάλες ουρές λεωφορεία για να αναχωρήσουν.

Περισσότεροι από 200.000 άτομα απασχολούνταν πριν από τον Οκτώβριο στο μεγάλο εργοστάσιο της Foxconn, της οποίας το επίσημο όνομα είναι Hon Hai Precision Industry Co.

Μεγάλη σαν πόλη, η εγκατάσταση των 1,4 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνει κοιτώνες, εστιατόρια, γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024