Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες προσαγωγές μετά από νέα αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά στη Λ.Αλεξάνδρας

Δεκάδες προσαγωγές μετά από νέα αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά στη Λ.Αλεξάνδρας

Νέα αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε λίγες ώρες στα Προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με την Αστυνομία να προχωρά σε δεκάδες προσαγωγές. Ένταση και χημικά δίπλα στο ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

Σε δεκάδες προσαγωγές προχώρησε το απόγευμα η Αστυνομία μετά από νέα επιχείρηση μέσα σε λίγες ώρες στα Προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Είχε προηγηθεί τα ξημερώματα ειδική επιχείρηση για τον εντοπισμό και σύλληψη 27χρονου που φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στη Real News τον περασμένο Ιούλιο.

Το απόγευμα οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέα έφοδο σε ένα από τα κτίρια των Προσφυγικών που τελούν υπό κατάληψη τα τελευταία χρόνια.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και εισέβαλαν στο κτίριο φτάνοντας μέχρι και την ταράτσα προχωρώντας στην προσαγωγή πάνω από 50 ατόμων, με συλλογικότητες να μιλούν για δύο «εισβολές» μέσα στην ίδια μέρα.

Μάλιστα, φωτογραφία στο Twitter δείχνει ανθρώπους στημένους με το πρόσωπο στον τοίχο και δεμένους πισθάγκωνα, έξω από το εκκενωμένο κτίριο.

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν δε ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και μία έγκυος τριών μηνών η οποία ζητά ιατρική βοήθεια με τους αστυνομικούς να της την αρνούνται.

Προσαγωγή φωτορεπόρτερ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην έναρξη της νέα αστυνομικής επιχείρησης έγινε προσαγωγή και ενός φωτορεπόρτερ ο οποίος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και κρατείται μέχρι αυτή την ώρα.

Την προσαγωγή του φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν δημοσιογράφοι.

Για την ένταση που δημιουργήθηκε στην περιοχή αξίζει να σημειωθεί ότι διαμαρτυρήθηκε και η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγίου Σάββα που είναι δίπλα στα Προσφυγικά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στο fb, «όλη μέρα σήμερα ο κόσμος των προσφυγικών, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς του νοσοκομείου Άγιος Σάββας βιώσαμε μια απαράδεκτη κατάσταση. Από το πρωί το νοσοκομείο αποκλεισμένο χωρίς να υπάρχει συμβάν, η αστυνομία απαγόρευε τα αυτοκίνητα και είχε αποκλείσει όλους τους δρόμους. Ασθενείς προσέρχονταν ακόμα και για θεραπείες περπατώντας αποστάσεις. Αρκετές φορές οι ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία μπήκαν άρον-άρον μέσα γιατί τα ΜΑΤ δημιουργούσαν πανικό. Ανάμεσα στον Άγιο Σάββα και το Ελπίς έπεσαν κρότου-λάμψης και μάλιστα κάποια στιγμή ενημέρωσαν να κλείσουν παράθυρα και πόρτες γιατί θα πέσουν χημικά!»

Γιατί έγινε δεύτερη επιχείρηση

Σύμφωνα με την Αστυνομία η δεύτερη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να γίνει η κατάσχεση και η μεταφορά το οχήματος του συλληφθέντα νωρίς το πρωί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση μετά τη σύλληψη του 27χρονου «ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές από το σημείο».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα (Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022) ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Προσφυγικών από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Την επιχείρηση συνδράμουν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων. Μετά την προσαγωγή του, ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές από το σημείο. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Το χρονικό της διπλής αστυνομικής επιχείρησης

Η ένταση στα Προσφυγικά στη Λ.Αλεξάδρας ξεκίνησε νωρίς το πρωί όταν η Αστυνομία προέβη, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, στην επιχείρηση για τη «σύλληψη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στην περιοχή και στα Προσφυγικά που τελούν υπό κατάληψη τα τελευταία χρόνια από άτομα μεταξύ των οποίων πρόσφυγες και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η παρουσία της Αστυνομίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με άτομα που μένουν στα Προσφυγικά να ανεβαίνουν στην ταράτσα και να πετάνε πέτρες και τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά.

Η Αστυνομία αποχώρησε το μεσημέρι.
Στη συνέχεια υπήρξε απάντηση αλληλέγγυων με συγκεντρώσεις για την προστασία και την περιφρούρηση της γειτονιάς, με την Αστυνομία να πραγματοποιεί μετά τις 17:00 νέα επιχείρηση, προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές.
Αυτόπτες μιλούν και για εκκένωση του 6ου κτιριακού μπλοκ.
Αλληλέγγυοι και μέλη του εγχειρήματος δηλώνουν ότι παραμένουν στην τοποθεσία για να προστατεύσουν τα κατειλημμένα προσφυγικά από ενδεχόμενη νέα επιχείρηση της αστυνομίας το βράδυ και καλούν μέσω social media σε στήριξη.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024