Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια: Εμβάθυνση συνεργασίας για προσιτές τιμές

Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια: Εμβάθυνση συνεργασίας για προσιτές τιμές

Η Ελλάδα διοργανώνει την πρώτη Υπουργική Συνδιάσκεψη με συμμετοχή υπουργών από χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

«Συμμαχούμε στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, για την ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής μας και εμβαθύνουμε τις συνεργασίες μας για προσιτές τιμές ενέργειας», σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στην πρώτη Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια στην Αθήνα (1st Athens Ministerial Energy Dialogue), που διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σκοπός της διάσκεψης είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων, προκειμένου να επιτευχθεί η ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και να διασφαλιστούν προσιτές τιμές για τους καταναλωτές.

Διαβάστε επίσης: Ανοικτό το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας-Λιβύης

Στο υπουργικό στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν ο υπουργός Πράσινης Μετάβασης της Ιταλίας, Γκιλμπέρτο Πιτσέτο Φράτιν (μέσω τηλεδιάσκεψης), η υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, Μπελίντα Μπαλούκου, ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Ροσέν Χριστόφ, ο υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας, Βίργκιλ Ντάνιελ Ποπέσκου και η Κοσοβάρα υπουργός Οικονομικών, Αρτάν Ριζβανόλι.

Σκρέκας: Διερύνουμε τις συμμαχίες μας

Ο Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Η Ελλάδα σήμερα διοργανώνει την πρώτη Υπουργική Συνδιάσκεψη με συμμετοχή των ομολόγων μου από χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Σκοπός μας είναι να τη μετατρέψουμε σε ένα θεσμό διαλόγου, συνεργασίας και ενότητας. Γιατί μόνο μέσα από τις συμμαχίες και την ενεργειακή συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες μας, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο που η ενεργειακή κρίση απειλεί τη συνοχή της κοινωνίας μας, αλλά και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας».

Παράλληλα, στην 1η Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις για την ενεργειακή ασφάλεια και την πράσινη μετάβαση από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, Μανούσο Μανουσάκη, τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλι, τον διευθυντή του Γραφείου Ελλάδας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), Ιωάννη Μαρή, και την επενδυτική λειτουργό στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Δέσποινα Τωμαδάκη.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024