Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bayer Ελλάς: Σχεδόν επτά δεκαετίες καινοτομίας στην Υγεία και τη Γεωργία στην Ελλάδα

Bayer Ελλάς: Σχεδόν επτά δεκαετίες καινοτομίας στην Υγεία και τη Γεωργία στην Ελλάδα

Μοιράζοντας την τεχνογνωσία – αλλά και επενδύοντας σημαντικά κονδύλια – στην καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, η Bayer βοηθά την Ελλάδα να ατενίσει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αναγνωρίζοντας την καινοτομία ως καθοριστική για τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας και διατροφής, αλλά και για τη δημιουργία αξίας, η Bayer Ελλάς επενδύει διαρκώς σε νέες, σημαντικές πρωτοβουλίες στη χώρα μας.

«Καινοτομούμε σε ό,τι κάνουμε! Από τα προϊόντα μας όπως είναι η Ασπιρίνη και η Bepanthol που συνεχίζουν να φέρνουν καινοτόμα σκευάσματα στην αγορά, τις πρωτοποριακές εξελίξεις μας στην Καρδιολογία, στην Οφθαλμολογία, στην Ογκολογία και στην Ακτινολογία μέχρι τις καινοτόμες λύσεις  φυτοπροστασίας, τους σπόρους και τα μοναδικά ψηφιακά εργαλεία που θα καθορίσουν το μέλλον της γεωργίας». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Andreas Pollner, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Ελλάς και Επικεφαλής του Τομέα Φαρμάκων για το Cluster Southern Mediterranean & Black Sea, τα πάνω από 65 χρόνια πρωτοποριακών προϊόντων της Bayer στην Ελλάδα – σπεύδοντας, απολύτως δικαίως, να προσθέσει: «καινοτομία δεν είναι μόνο τα προϊόντα μας. Είναι, επίσης, οι πρωτοβουλίες και οι συνεργασίες μας που υποστηρίζουν την ελληνική κοινωνία με καινοτόμο τρόπο».

Όλα ξεκινούν από την ολιστική προσέγγιση και τη  συνεργασία

Η  καινοτομία της Bayer  δεν περιορίζεται μόνο στα προϊόντα καθώς πρόκειται για μία από τις πρώτες εταιρείες που υιοθέτησαν την ολιστική προσέγγιση, ξεπερνώντας τα στενά όρια της παραδοσιακής Έρευνας και Ανάπτυξης. Για την Bayer Ελλάς, αναπόσπαστο κομμάτι της καινοτομίας είναι η συνεργασία, μέσα από την οποία γεννιούνται και αναδεικνύονται οι πρωτοπόρες ιδέες. Αναπτύσσει συνεργασίες με άλλες εταιρείες, ερευνητικά ιδρύματα,  πανεπιστήμια, αλλά και start-ups και υιοθετεί και εφαρμόζει καινοτόμα προγράμματα που αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις  και  υποστηρίζουν την ελληνική κοινωνία, καθώς η συνεργασία με ένα ευρύ δίκτυο ατόμων και φορέων – από μεμονωμένους ερευνητές και ιδρύματα έως νεοφυείς και ώριμες επιχειρήσεις και ακαδημαϊκές κοινότητες – για τη δημιουργία λύσεων για μια καλύτερη ζωή είναι ένας σύγχρονος και  αποτελεσματικός τρόπος επιτάχυνσης της καινοτομίας.

.

Μια πρωτοβουλία-ορόσημο για το ελληνικό σύστημα υγείας

Η Bayer Ελλάς ανέλαβε να σχεδιάσει και να θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα Healthcare Accelerator που εντάσσεται στο όραμά της για ένα πιο καινοτόμο και αποδοτικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, ο κ. Pollner σχολίασε ότι «μέσω του προγράμματος μας, Healthcare Accelerator, αυξάνουμε την ευαισθητοποίηση των φοιτητών στις Βιοεπιστήμες για την κλινική έρευνα ως έγκυρη επιλογή για τη σταδιοδρομία τους και υποστηρίζουμε την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στις καλές/ ορθές πρακτικές στις κλινικές δοκιμές, μαζί με διακεκριμένους συνεργάτες όπως είναι η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών και τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Κρήτης και Πάτρας. Επίσης, υποστηρίζουμε την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων τηλεϊατρικής στα πανεπιστήμια, όπως το DDiVAT από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το VTECareNet από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και μέσω τοπικών start-ups με το Level-up |G4A.».

Τι ακριβώς περιλαμβάνει, όμως, το Healthcare Accelerator; Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που αποτελείται από τρεις διακριτούς πυλώνες σχετικά με την Υγεία – ιατρική εκπαίδευση, κλινική πρακτική και κλινική έρευνα – με στόχο την ενδυνάμωση τους, αλλά και τη βελτίωση της μεταξύ τους αλληλεπίδρασης.

Μέσα από δράσεις για την ιατρική εκπαίδευση όπως η παροχή υποτροφιών (πρόγραμμα Bayer Foundation Scientific Fellowships), η συμμετοχή σε Ημέρες Καριέρας πανεπιστημίων για την επαφή των φοιτητών με τον χώρο του φαρμακευτικού κλάδου και της κλινικής έρευνας σε αυτόν και την ενημέρωση τους για τη σημασία των ορθών πρακτικών σε αυτή, η Bayer Ελλάς επιδιώκει οι μελλοντικοί επαγγελματίες υγείας να εξοικειωθούν από νωρίς με την καινοτομία, να αντιληφθούν την αξία της κλινικής έρευνας και να λάβουν τα πρώτα αναγκαία εφόδια για μια πιθανή καριέρα στον κλάδο.

Ταυτόχρονα, η Bayer Ελλάς κάνει σημαντικά βήματα για την αναβάθμιση της κλινικής πρακτικής μέσα από την Καινοτομία και την Ενημέρωση, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη εφαρμογών για την εξ αποστάσεως διάγνωση και διαχείριση χρόνιων νοσημάτων, αλλά και τον δημόσιο διάλογο για την ενσωμάτωσή τους στο σύστημα υγείας και εκπονεί εκστρατείες ενημέρωσης των ασθενών γύρω από την ασφαλή χρήση των φαρμάκων. Με λίγα λόγια, υλοποιεί βήματα με στόχο τόσο τη διευκόλυνση των ιατρών και την παροχή επιπλέον, ασφαλών και αποτελεσματικών, λύσεων, αλλά και την ενδυνάμωση και την ορθή ενημέρωση των ασθενών, που διαδραματίζει καίριο ρόλο για την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που δέχονται οι τελευταίοι.

Φυσικά, στο επίκεντρο των προσπαθειών του Healthcare Accelerator βρίσκεται και η κλινική έρευνα, σημαντικός αναπτυξιακός παράγοντας για την ελληνική οικονομία και, πρωτίστως, θεμέλιο για την καλυτέρευση της υγείας και την επιμήκυνση της ζωής των ασθενών. Σε αυτό το πλαίσιο, η Bayer Ελλάς υποστηρίζει προγράμματα για την ενημέρωση και την εκπαίδευση των επιστημόνων, συνεργάζεται με φορείς ασθενών για την πληροφόρηση γύρω από την κλινική έρευνα και αναπτύσσει τον αναγκαίο δημόσιο διάλογο για τις εξελίξεις και τις «καλές πρακτικές» που θα πρέπει να τη χαρακτηρίζουν.

.

Υποστήριξη στις πραγματικά καινοτόμες ιδέες στους κλάδους της Υγείας και της Αγροδιατροφής

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές της πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών, που επιβεβαιώνουν τα λόγια του κ. Pollner, είναι το πρόγραμμα Level-up που άνοιξε την αυλαία του το 2021 και συνεχίζεται φέτος ανανεωμένο σε Level-up|G4A με την υποστήριξη και της Bayer AG, που το ενισχύει μέσω του προγράμματος Ανοιχτής Καινοτομίας G4A.

Επιδιώκοντας να υποστηρίξει τις πραγματικά καινοτόμες ιδέες στους κλάδους της Υγείας και της Αγροδιατροφής σε κάθε τους έκφραση, η Bayer Ελλάς διακρίνει το πρόγραμμα Level-Up|G4A σε δυο βασικούς άξονες – Level-up|G4A Incubator και Level-up G4A Accelerator – με τον πρώτο να απευθύνεται σε πανεπιστημιακές ομάδες και ομάδες ερευνητών και τον δεύτερο σε νεοφυείς επιχειρήσεις της βιομηχανίας της Υγείας και της Γεωργίας, που βρίσκονται σε pre-seed/seed επίπεδο.

Στη διάρκεια του προγράμματος, που έχει ήδη ξεκινήσει για φέτος και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2023, στόχος είναι οι  υποψήφιοι να εφοδιαστούν με όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία και οργανωτικές δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να μπορέσουν να μετατρέψουν τις ευφυείς τους ιδέες σε βιώσιμες επιχειρήσεις, επιτυγχάνοντας διπλό όφελος για την ελληνική κοινωνία: από τη μια πλευρά, την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που μπορούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες υγείας και τη γεωργική παραγωγή της χώρας και από την άλλη τη δημιουργία αξίας για την ελληνική οικονομία.

Προκειμένου να στηρίξει τους υποψήφιους προς την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, η Bayer Ελλάς τους προσφέρει mentoring από εξειδικευμένα, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, με εμπειρία στον χώρο της Υγείας και της Γεωργίας, αλλά και συμβουλευτική από στελέχη της, που θα επιτρέψουν στη νεοφυή επιχείρηση ή ομάδα να αποκτήσει επιπλέον εφόδια προκειμένου να λάβει μέρος στα διεθνή διαγωνιστικά προγράμματα της Bayer και να αποτελέσει υποψήφιο συνεργάτη της τοπικά ή σε περιφερειακό επίπεδο. Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε τρίωρα σεμινάρια και ανοιχτές συζητήσεις επάνω σε σημαντικά θέματα, όπως η ανεύρεση χρηματοδότησης, η κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου, το branding, ο στρατηγικός σχεδιασμός και η διαμόρφωση επιτυχημένης ομάδας.

Επενδυση στην έρευνα απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις

Η εταιρεία επενδύει σε μεγάλο βαθμό και στην  Έρευνα και είναι η μόνη εταιρεία παγκοσμίως που πραγματοποιεί σημαντική  έρευνα τόσο στον τομέα της υγείας, όσο και της γεωργίας. Η Bayer Ελλάς, προγραμματίζει επενδύσεις στην κλινική έρευνα πάνω από 12 εκατ. ευρώ, για την τριετία 2022-2025, συμβάλλοντας στην ενίσχυσή της στη χώρα,  γεγονός που  θα εξασφαλίσει την πρώιμη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, την ανάπτυξη των ερευνητών των Ελληνικών πανεπιστημίων αλλά και την ενίσχυση της οικονομίας.

Επιπλέον, η Bayer στρέφει σημαντικό μέρος των επενδύσεών της και  στον αγροδιατροφικό τομέα. Πέραν της συμπερίληψης ερευνητών και επιχειρηματιών του κλάδου στο πρόγραμμα Level-up|G4A, η εταιρεία έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή της στον ελληνικό γεωργικό τομέα, διεξάγοντας βασικές μελέτες αγρού και μετατρέποντας την Ελλάδα σε χώρα αναφοράς για το cluster της Μεσογείου, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για τη φυτοπροστασία.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Pollner, «παρέχεται υποστήριξη στους αγρότες να παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα τροφίμων διατηρώντας υψηλή ποιότητα και προσιτή τιμή, με λιγότερους πόρους και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Μέσω του προγράμματος Food Chain Partnership, δίνουμε τη δυνατότητα στους καλλιεργητές και τους συνεργάτες της αλυσίδας τροφίμων  να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών και να μειώσουν την απώλεια τροφίμων. Το όραμά μας είναι να αποτελέσουμε αξιόπιστο συνεργάτη εμπνέοντας την αλλαγή στη δράση και την επικοινωνία προς τη βελτίωση του συστήματος τροφίμων».

Πέραν του στόχου της συνεισφοράς της Bayer Ελλάς στην ελληνική οικονομία, η στήριξη του γεωργικού τομέα οφείλεται και σε έναν ακόμη μεγαλύτερο σκοπό: «Η καινοτομία είναι το κλειδί που ανοίγει πόρτες σε νέες δυνατότητες», εξήγησε ο κ. Pollner. «και μπροστά στις πιο πιεστικές προκλήσεις του κόσμου, όπως η κλιματική αλλαγή, ένα σύνθετο παγκόσμιο σύστημα τροφίμων και ανίατες ασθένειες, καινοτομούμε και αλλάζουμε ζωές».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024