Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για την 39χρονη που τραυματίστηκε στην έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για την 39χρονη που τραυματίστηκε στην έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, Απόστολο Λύτρα, θα διεκδικήσει αποζημίωση από την Τουρκία.

Η 39χρονη Ελληνίδα που τραυματίστηκε πριν από λίγες ημέρες από τη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται σήμερα το απόγευμα να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Η Άννα Δεπώλα που υποβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε χειρουργείο στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου, προκειμένου να αφαιρεθεί το θραύσμα που καρφώθηκε στο πόδι της την ώρα της έκρηξης που στοίχισε τη ζωή έξι ανθρώπων και άφησε 81 τραυματίες, σήμερα το απόγευμα παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, Απόστολο Λύτρα, θα διεκδικήσει αποζημίωση από την Τουρκία.

«Η περίθαλψή της έγινε στην Ελλάδα, που ουσιαστικά για μας αυτό ηταν το πρώτο ζητούμενο. Θα στραφούμε εναντίον του τουρκικού κράτους για αποζημίωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας στο ThessToday.gr.

Ο πατέρας και η μητέρα της 39χρονης που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της, ετοιμάζονται για το εξιτήριο με χαρά και ανακούφιση που η κόρη τους είναι καλά.

«Νιώθουμε μεγάλη ανακούφιση που είχε επιτυχία η εγχείρηση για να αφαιρεθεί το θραύσμα το οποίο βρισκόταν μέσα στο πόδι του παιδιού, είχε κάνει διαμπερές τραύμα στο κόκαλο και καρφώθηκε στην περόνη. Τώρα της χορηγούνται αντιβιώσεις και ορούς για να μη πονάει. Υπάρχει ο φόβος να μη μολυνθεί το τραύμα γιατί δεν ξέρουν οι γιατροί από πού προήλθε το θραύσμα και αν ήταν μολυσμένο, γιατί έμεινε στο πόδι δύο μέρες», δηλώνει στο ThessToday.gr από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο κ. Φώτης Δεπώλας.

«Υπέστη ένα σοκ – Δε θέλει να μιλάμε για τη στιγμή της έκρηξης»

Ο ίδιος ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που φρόντισε το παιδί του και τόνισε πως το πιο σημαντικό για την οικογένεια είναι να αναρρώσει πλήρως η Άννα.

«Η κόρη μου υπέστη ένα σοκ γιατί ήταν πέντε μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης. Ήταν πολλοί άνθρωποι εκεί που έκαναν βόλτα εκείνη τη στιγμή, οι οποίοι σκοτώθηκαν μπροστά της και σώθηκε η κόρη μου. Είδε διαμελισμένα πτώματα. Δεν θέλει να μιλάμε για τη στιγμή της έκρηξης. Όταν πάμε να κάνουμε κάποια συζήτηση για τη στιγμή της έκρηξης λέει ότι δεν θέλει να ακούει τίποτα».

Για την οικογένεια η σημερινή μέρα όπου γιορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου είναι σημαδιακή και προσεύχεται στην Παναγία να πάνε όλα κατ’ ευχήν. «Σήμερα είναι σημαδιακή μέρα. Είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου. Παρακαλάμε την Παναγία να πάνε όλα καλά, να είναι το παιδί μας γερό και να ξεχάσει αυτή τη θλιβερή ιστορία όσο γίνεται πιο σύντομα. Η ίδια ανυπομονεί να περπατήσει αλλά ο γιατρός τής είπε πως θα μπορέσει μετά από 15 μέρες. Είναι πολύ χαρούμενη που γυρίζει σπίτι».

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024