Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ήρωας της Σελεσάο

Ο ήρωας της Σελεσάο

Γεμάτη έμπειρους παίκτες και με το βλέμμα καρφωμένο στο τρόπαιο, βλέπει στον άσο της Παρί αυτόν που θα την πάρει από το χέρι και θα την πάει στη Γη της Επαγγελίας

Το άκρως αντιαθλητικό (και κάτι παραπάνω) χτύπημα του Κολομβιανού Καμίλο Ζούνινγκα με το γόνατο πάνω στην πλάτη του Νεϊμάρ, στον προημιτελικό Βραζιλίας – Κολομβίας του Μουντιάλ 2014, «πόνεσε» ένα ολόκληρο έθνος.

Η – έτσι και αλλιώς όχι αντάξια της διοργάνωσης που φιλοξενούσε – Βραζιλία έχανε τον ηγέτη της και γινόταν έρμαιο στις διαθέσεις των Γερμανών στα ημιτελικά (7-1) με μια χώρα να βυθίζεται στη θλίψη.

Την ίδια ώρα ο Νεϊμάρ ζούσε το δικό του δράμα, καθώς υπήρχε ορατός ο κίνδυνος να μείνει ακόμα και ανάπηρος από το χτύπημα που είχε δεχθεί στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής του στήλης.

Δύο χρόνια αργότερα, στο Μαρακανά του Ρίο, γινόταν ο ήρωας (και πάλι) των Βραζιλιάνων χαρίζοντάς τους το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία τους ευστοχώντας στο κρίσιμο τελευταίο πέναλτι της διαδικασίας με αντίπαλο – πώς τα φέρνει καμιά φορά η μοίρα – τη Γερμανία!

Ομως κακά τα ψέματα, οι συμπατριώτες του θέλουν να δουν τον βιρτουόζο άσο της Παρί Σεν Ζερμέν να τους οδηγεί στη γη της επαγγελίας στο Κατάρ, δηλαδή στην κατάκτηση του 6ου Παγκοσμίου Κυπέλλου της ιστορίας τους, καθώς ήδη έχει συμπληρωθεί μια 20ετία από τον τελευταίο θρίαμβο στη γήπεδα της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας (2002).

Η Βραζιλία από τότε πέφτει πάντα θύμα μιας παραδοσιακής ευρωπαϊκής ομάδας (Γαλλία 2006, Ολλανδία 2010, Γερμανία 2014, Βέλγιο 2018) και θέλει να σπάσει αυτή την… κατάρα στα γήπεδα του Κατάρ και να πάρει για μια ακόμα φορά (που αν τα καταφέρει θα είναι η 3η) το Μουντιάλ μακριά από την ήπειρό της.

Μια ομάδα που έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία (Αλισον, Μαρκίνιος, Ντάνι Αλβες, Νεϊμάρ, Τιάγκο Σίλβα, Κασεμίρο, Φαμπίνιο, Φρεντ) αλλά ψάχνει αυτόν που θα την πάρει από το χέρι για να περάσει σε πρώτη φάση τον μεγάλο σκόπελο του προημιτελικού που τη «στοιχειώνει» μετά το 2002 και όποτε αγωνίζεται μακριά από την πατρίδα.

Δεν είναι τυχαίο πως ο νυν τεχνικός της, ο Τίτε, ζητά με κάθε ευκαιρία από την ομοσπονδία φιλικά με ευρωπαϊκές χώρες, καθώς γνωρίζει το πόσο σημαντικό είναι να έχουν οι παίκτες του τέτοιες εμπειρίες. Δυστυχώς για αυτόν με την έλευση του κορωνοϊού και το κλείσιμο των συνόρων στις περισσότερες χώρες κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό και είναι κάτι που η Βραζιλία το υπολογίζει ιδιαίτερα.

Μπορεί να είναι πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη, μπορεί η λάμψη της να θαμπώνει τα πλήθη, αλλά πρώτα θα πρέπει να αποδείξει στο χορτάρι τον τίτλο του φαβορί.

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024