Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφησε έξω μεγαθήρια

Αφησε έξω μεγαθήρια

Με πρωταγωνιστή τον 21χρονο που αγωνίζεται στην Premier League και κοστολογείται στα 25 εκατομμύρια ευρώ, ο Ισημερινός πηγαίνει στο Κατάρ για να ζήσει το όνειρο

Προκάλεσε πολύ μεγάλη έκπληξη η πρόκριση του Ισημερινού στην τελική φάση του Μουντιάλ. Αφησε εκτός διοργάνωσης ομάδες με πολύ μεγαλύτερη παράδοση και ιστορία, όπως η Κολομβία, η Χιλή ή ακόμα και η Παραγουάη. Την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών, στον τομέα της Νότιας Αμερικής, πήρε 1-1 με την Αργεντινή και ήταν έτσι κι αλλιώς αρκετό να του δώσει την τελευταία θέση (4η) που οδηγούσε σε απευθείας πρόκριση.

Εμεινε πίσω μόνο από τα μεγαθήρια: Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη. Συγκέντρωσε 26 βαθμούς με 7-5-6 και 27-19 τέρματα. Αναμφίβολα, ξεχώρισαν οι πολύ μεγάλες νίκες με 6-1 επί της Κολομβίας, με 4-2 επί της Ουρουγουάης, με 2-0 επί της Χιλής, ενώ πήρε αποτέλεσμα από Βραζιλία (1-1 εντός) και Αργεντινή (1-1 εντός).

Ηγέτης; Ενα 21χρονο παιχνίδι, ο Μόισες Καϊσέδο, που έχει παρουσιάσει συνταρακτική βελτίωση, αγωνίζεται στην Premier League με τα χρώματα της Μπράιτον και ήδη τα media στη Βρετανία μιλούν για ενδιαφέρον από Λίβερπουλ, Αρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η μεταγραφή του τον περασμένο Ιανουάριο από τη βελγική Μπέερσοτ στην Μπράιτον κόστισε 4,5 εκατομμύρια ευρώ και μέσα σε δέκα μήνες… εκτοξεύτηκε στα 25 εκατομμύρια.

Τόσο τον κοστολογεί τούτη την ώρα ο σύλλογός του. Στον οποίο ευελπιστούν να κάνει και ένα καλό Παγκόσμιο Κύπελλο προκειμένου να ανέβει ακόμα περισσότερο. Αν μπει κανείς στον λογαριασμό του στο Instagram θα δει την πρώτη του φωτογραφία που ανέβασε ποτέ το 2017. Εκεί δίπλα στους γονείς του, σε ένα αεροδρόμιο στο Εκουαδόρ, η λεζάντα λέει «Μια ημέρα θα είστε υπερήφανοι για μένα, σας το υπόσχομαι». Σήμερα οι γονείς του τον βλέπουν να ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του: τη συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μια διάκριση που ονειρευόταν από μικρός, στο Σάντο Ντομίνγκο του Εκουαδόρ όπου και μεγάλωσε. Είναι ο πιο μικρός από συνολικά δέκα αδέλφια, κοιμόταν με σορτσάκι, φανέλα και ποδοσφαιρικά παπούτσια για να μη χάνει χρόνο όταν ξυπνάει και να είναι έτοιμος να πάει για ποδόσφαιρο.

Εχει κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες κάτω των 20 ετών με την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε, την πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε, έκανε ντεμπούτο με την εθνική ανδρών του Εκουαδόρ στα 19 του σε ματς απέναντι στην Αργεντινή στο Μπομπονέρα, σκόραρε στη δεύτερη συμμετοχή του στη νίκη με 4-2 απέναντι στην Ουρουγουάη και έγινε ο πιο νέος σκόρερ στην ιστορία του Εκουαδόρ και ταυτόχρονα ο πρώτος παίκτης γεννημένος στον αιώνα που ζούμε που σκοράρει σε προκριματικά Μουντιάλ στη Ν. Αμερική. Τα μάτια σας πάνω του…

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024