Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπορεί το Μουντιάλ να σώσει τη βρετανική οικονομία;

Μπορεί το Μουντιάλ να σώσει τη βρετανική οικονομία;

Πιθανή κατάκτηση του τροπαίου δεν θα έδινε τεράστια χαρά μόνο στους Άγγλους φιλάθλους αλλά και στην κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας

Ενδεχόμενη κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου, θα έδινε τεράστια ικανοποίηση στους Άγγλους οπαδούς, στην κυβέρνηση, στην  κεντρική τράπεζα και πιθανότατα και σε όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Το Μουντιάλ διαχρονικά προσφέρει μεγάλη ώθηση στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Μία αξιοπρεπής πορεία της εθνικής ομάδας, ενθαρρύνει τον κόσμο να συρρέει στις παμπ και να διοργανώνει πάρτι παρακολούθησης των αγώνων στα σπίτια.

«Αντίπαλος οι καιρικές συνθήκες»

Η διοργάνωση, η οποία ξεκινά την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, θα είναι η πρώτη που θα διεξαχθεί το βρετανικό φθινόπωρο. Μέχρι τώρα, γινόταν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αυξάνοντας αυτόματα την διάθεση των φιλάθλων λόγω καιρού αλλά και την κατανάλωση μπύρας στις παμπ ή ακόμα και στα σπίτια ή δημόσιους χώρους με γιγαντοοθόνες.

Δεδομένων των ψυχρότερων θερμοκρασιών, οι φίλαθλοι ίσως αναγκαστούν να παρακολουθούν τους αγώνες σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό θα περιορίσει τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να εξυπηρετήσουν οι παμπ, σύμφωνα με αναλυτές της Shore Capital. Ακόμα και αυτοί που παρακολουθούν στο σπίτι θα έχουν λιγότερους επισκέπτες από ό,τι το καλοκαίρι, όταν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μπαλκόνια και τους κήπους τους.

Η θετική πλευρά του νομίσματος

Πολλές παμπ έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις που είχαν δημιουργήσει την εποχή της πανδημίας ώστε να επιτρέπουν στους πελάτες τους να τρώνε και να πίνουν σε ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους. Αυτό θα ωφελήσει κυρίως τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης όπως η Young & Co.’s  Brewery, η οποία διαθέτει πάνω από 100 παμπ με εξωτερικούς χώρους και θερμάστρες. Αντίστοιχα και η Fuller Smith & Turner, όπου το 70% των καταστημάτων της διαθέτει ανοιχτούς χώρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προβολή αγώνων.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κρατήσεις για τους αγώνες της φάσης των ομίλων της Αγγλίας και της Ουαλίας θα μπορούσαν να αποφέρουν περίπου 400.000 λίρες επιπλέον  στις παμπ. Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αναμένεται να αυξήσουν περαιτέρω τα έσοδα.

Τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να δουν αύξηση στις πωλήσεις τους μεχρι και τις διακοπές των Χριστουγέννων. Τα προιόντα που θα έχουν την τιμητική τους είναι οι κατεψυγμένες πίτσες, τα σνακ, τα αναψυκτικά και φυσικά, τι άλλο, οι μπύρες.

Το «μεγάλο στοίχημα»

Μαζί με τον καιρό, ο άλλος παράγοντας  που θα καθορίσει το πόσο θα ξοδέψει ο κόσμος είναι η απόδοση της Αγγλίας. Στο μουντιάλ του 2018, η Αγγλία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και ο καιρός ήταν απίστευτα ζεστός για τα βρετανικά δεδομένα. Η κατανάλωση τότε ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού η «τρέλα» των Άγγλων με την εθνική τους ομάδα είναι τέτοια που δεν έχουν πρόβλημα να ξοδέψουν ακόμα και όλες τους τις οικονομίες. Για την φετινή πορεία της ομάδας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αν και οι στοιχηματικές έχουν την Αγγλία δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου μετά την Βραζιλία, αλλά το ήπιο φετινό φθινόπωρο μπορεί να επηρεάσει θετικά την κατανάλωση.

Αν η Αγγλία ή η Ουαλία προχωρήσουν στην επόμενη φάση, οι αγώνες θα μπορούσαν να συνδυαστούν με εορταστικές εκδηλώσεις που θα συμβάλλουν θετικά στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανεξάρτητα της πορείας της Αγγλίας στο παγκόσμιο κύπελλο, ένα πράγμα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ο Ρίσι Σούνακ θα είναι ο πιο φανατικός υποστηρικτής της.

Πηγή: ot.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024