Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: «Πού ήσασταν εκείνη τη μέρα, ένα ελικόπτερο είδαμε»

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: «Πού ήσασταν εκείνη τη μέρα, ένα ελικόπτερο είδαμε»

Το Δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

Ξεχείλισε και σήμερα η οργή στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όταν κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των ονομάτων των μαρτύρων, εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων, αντέδρασαν έντονα, στην παρουσία στη δικαστική αίθουσα, των στελεχών της πυροσβεστικής και κυρίως των χειριστών των ελικοπτέρων τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μαρτύρων: «Που ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο», είπαν.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από όλους να σεβαστούν τη διαδικασία, τονίζοντας: « Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε ούτε τον πόνο ούτε την αγανάκτηση σας. Εδώ ήρθατε για να έχετε μία δίκαιη δίκη. Την αγανάκτηση σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα γιατί έτσι γίνονται οι δίκες, είναι σαν προσευχή».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις υποστήριξης της κατηγορίας από συγγενείς νεκρών, εγκαυματίες, πυρόπληκτους, της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ενώπιον του δικαστηρίου.

Από την πλευρά, της υποστήριξης της κατηγορίας και συγκεκριμένα του δικηγόρου οικογενειών θυμάτων, Βασίλη Ταουξή, υποβλήθηκε αίτημα προκειμένου να καταθέσουν ως πρώτοι μάρτυρες οι πραγματογνώμονες του πυροσβεστικού σώματος οι οποίοι διορίστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση και βρίσκονται από την 93η θέση και κάτω στον κατάλογο των μαρτύρων. «Υπάρχουν μάρτυρες που δεν έχουν κλητευθεί από το δικαστήριο σας.

Θα ζητήσουμε από το δικαστήριο σας να κλητευθούν μέσω του κ. εισαγγελέα στην επόμενη συνεδρίαση» τόνισε ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος.

Το Δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου όταν και η υπεράσπιση θα υποβάλει ενστάσεις για τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024