Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον αστερισμό… του Λαρεντζάκη

Στον αστερισμό… του Λαρεντζάκη

Η πρόκριση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχε την υπογραφή του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, με τον γκαρντ του Ολυμπιακού να επιβεβαιώνει για ακόμη ένα βράδυ την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται την φετινή σεζόν. To10.gr παρουσιάζει μέσα από αριθμούς και βίντεο τα κατορθώματα του 29χρονου.

Η Ελλάδα είναι και με την… βούλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο (25 Αυγουστου-10 Σεπτεμβρίου σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία)!

Έπειτα από ένα ματς… θρίλερ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βελγίου και να κλείσει θέση για το μεγάλο ραντεβού του παγκόσμιου μπάσκετ.

Η Εθνική μας κατάφερε να… σβήσει την ήττα και κακή εμφάνιση κόντρα στην Λετονία, με τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να καταθέτουν και την ψυχή τους στο παρκέ.

  • Διαβάστε επίσης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Παγκόσμιο Κύπελλο – Η Ελλάδα, οι ομάδες που «έκλεισαν» θέση και ένα μυθικό γήπεδο 55.000 θέσεων

Από την χθεσινή βραδιά αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι διέπρεψαν. Ο Νικ Καλάθης με την αρχοντική του εμφάνιση και το double double (13 πόντους, 10 ασίστ). Ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου ήταν καταλυτικός με (9 πόντους, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), ενώ αρκετή… δουλειά έκαναν οι Μιχάλης Λούντζης και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με τις τρομερές άμυνες που έβγαλαν στο φινάλε.

Ωστόσο τα «φώτα» χθες στο Βέλγιο έπεσαν πάνω στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Στον γκαρντ του Ολυμπιακού, ο οποίος πρόσθεσε ακόμη μια μεγαλειώδεις εμφάνιση στο φετινό του εντυπωσιακό κρεσέντο.

Ο γκαρντ των ερυθρόλευκων ήταν καθοριστικός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ήταν αυτός που σταμάτησε τον Ομπασαχάν που είχε 20 από το ημίχρονο, αλλά και αυτός που έβαλε την μπάλα στο καλάθι, όταν η «γαλανόλευκη» δεν έβρισκε τις λύσεις επιθετικά.

Όλα αυτά ενώ είχε μόλις δύο πόντους στο ημίχρονο. Και όμως, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν πτοήθηκε, βγήκε… μπροστά , έβαλε 18 στο δεύτερο από τους 41 της Ελλάδας. Κάποια στιγμή είχε 4/4 τρίποντα μαζεμένα εκεί που φέραμε τα πάνω-κάτω. Η τελευταία του μεγάλη δουλειά όμως έγινε στην άμυνα. Εκεί όπου κλήθηκε να βάλει… φρένο στον Ομπασαχάν και να του πάρει την μπάλα μέσα από τα χέρια, οδηγώντας τον μάλιστα και σε 5ο φάουλ.

Μια μυθική εμφάνιση από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, η οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να προξενεί εντύπωση στους φίλους του Ολυμπιακού, η σε όποιον παρακολουθεί του 29χρονου γκαρντ με τα «ερυθρόλευκα».

Η εντυπωσιακή του εκκίνηση στην σεζόν 

Το «κλειδί» για την εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής είναι αναμφίβολα το «step up» του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος έρχεται από τον πάγκο και κάνει τη διαφορά μέχρι στιγμής σε όλα τα παιχνίδια. Ο Έλληνας γκαρντ μπήκε στη σεζόν με… φόρα από τις πολύ καλές εμφανίσεις του στην Εθνική Ομάδα και προσφέρει πολύτιμες λύσεις.

Το πιο σημαντικό όμως με τον Λαρεντζάκη είναι ότι βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα φέτος για τον Ολυμπιακό και έχει φτάσει σε μια ασύλληπτη επίδοση, που τον φέρνει στην κορυφή ολόκληρης της Euroleague.

Όπως ανέφερε ο Ντονάτας Ουρμπόνας, ο Λαρεντζάκης βάζει κατά μέσο όρο 8,3 πόντους στην τέταρτη περίοδο και είναι στην κορυφή, ενώ το σημαντικό είναι ότι στη δεύτερη θέση είναι ακόμη ένα ερυθρόλευκος, ο Κώστας Σλούκας με 7,8π. κατά μέσο όρο.

Δείτε το ενδιαφέρον στατιστικό:

Έχει μπει στα παπούτσια του Ντόρσεϊ 

Ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι είχε ως βασικό στόχο την παραμονή του Τάιλερ Ντόρσεϊ στο ρόστερ, με το συμβόλαιο του ομογενή γκαρντ να ολοκληρώνεται. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσει, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του, όμως τελικά αποφάσισε να αφήσει την Ευρώπη για το ΝΒΑ και τους Μάβερικς.

Ο Μπαρτζώκας παρόλα αυτά είχε κάνει από τις αρχές του καλοκαιριού τα… κουμάντα του για να καλύψει το κενό του ομογενή γκαρντ, φέρνοντας στο λιμάνι τον Αϊζέια Κάνααν, που είναι διαφορετικού στιλ παίκτης από τον Ντόρσεϊ.

Ο Έλληνας τεχνικός λοιπόν πέρα από τον Κάνααν έχει καταφέρει να δώσει νέο ρόλο και στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος είναι συγκλονιστικός από το Eurobasket και μετά, έχει κάνει εντυπωσιακό «step up», ενώ έχει εξελίξει και αλλάξει το παιχνίδι του θυμίζοντας κάτι από τον Ντόρσεϊ της περσινής σεζόν.

Ο «Λάρι» όχι απλώς έχει βγει μπροστά και δίνει στην ομάδα αυτό το «κάτι παραπάνω», αλλά αποτελεί πλέον αξιόπιστη λύση όχι απλώς για το ροτέισον. Αλλά για να δίνει ουσιαστικά πράγματα στην ομάδα και να την οδηγεί. Η αυτοπεποίθηση του είναι στα ύψη, τα ποσοστά του επίσης, ενώ δεν φοβάται να πάρει προσπάθειες, ακόμη κι αν αστοχήσει.

Ο Λαρεντζάκης είναι το «κρυφό όπλο» του Μπαρτζώκα στο ξεκίνημα της σεζόν και έχει καταφέρει ταυτόχρονα με την μέτρια παρουσία του Κάνααν να καλύψει το κενό του Ντόρσεϊ και με το παραπάνω.

Tα φετινά νούμερα του Λαρεντζάκη στη Euroleague:

Όλα όσα έχει κάνει στα επτά πρώτα ματς της διοργάνωσης:

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024