Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το παρασκήνιο της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: Παρουσίες, απουσίες και… πρεμιέρες

Το παρασκήνιο της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: Παρουσίες, απουσίες και… πρεμιέρες

Ποιοι πήγαν, ποιοι έλειπαν

Παρουσίες, απουσίες και… «πρεμιέρες» καταγράφηκαν στη χθεσινοβραδινή γαλάζια σύναξη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε με την ομιλία του τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Ηταν η πρώτη συνεδρίαση εν μέσω πολιτικής θύελλας για την υπόθεση των υποκλοπών αλλά ήταν και η πρώτη με τη νέα σύνθεση της Πολιτικής Επιτροπής που είχε εκλεγεί τον περασμένο Μάιο.

Έκπληξη δεν υπήρξε από τους δύο πρώην Πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, αφού δεν έδωσαν το «παρών» στη γαλάζια έδρα – δεν το συνηθίζουν άλλωστε. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τον Οκτώβριο «είχαν ενημερώσει», σύμφωνα με πρωθυπουργικούς συνεργάτες, για την απουσία τους άρα «έλειπαν δικαιολογημένα».

Σε κάθε περίπτωση οι δύο πρώην πάντως προετοιμάζουν ήδη τις δικές τους δημόσιες εμφανίσεις: την προσεχή Κυριακή 20 Νοεμβρίου παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη, «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» (εκδόσεις «Λιβάνη»), με παρόντα τον Καραμανλή στη θεσσαλική πρωτεύουσα, ενώ στις 7 Δεκεμβρίου αναμένεται η ομιλία Σαμαρά στην εκδήλωση για την έναρξη του Ιδρύματος του Μεσσήνιου πολιτικού.

Ένας από τα παλιά…

Έκπληξη όμως υπήρξε στην οδό Πειραιώς χθες με ένα πρόσωπο από τα παλιά. Ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος ως δημοτικός σύμβουλος συνεργάζεται με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη, εμφανίστηκε στην αίθουσα για να παρακολουθήσει την παρέμβαση Μητσοτάκη. Επέλεξε να καθίσει προς τη… γαλαρία, ανοίγοντας συζητήσεις με πολλούς.

…Και μια «πρώτη»

Στο μεταξύ είχαμε και την «πρώτη» Μπρατάκου, καθώς από την αναβάθμιση του γενικού διευθυντή  της ΝΔ Γιάννη Μπρατάκου σε υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητες γενικού γραμματέα του Μητσοτάκη δεν είχε μεσολαβήσει συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Εξού και η ανάγκη του γραμματέα της παράταξης Παύλου Μαρινάκη να του ευχηθεί και από μικροφώνου καλή επιτυχία – όσο κι αν οι δυο τους τα λένε καθημερινά. «Θεωρώ χρέος μου -τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους όλων να τον ευχαριστήσω για όσα έχει κάνει για το κόμμα τα τελευταία χρόνια και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να είναι ο άνθρωπός μας, η ψυχή και το μυαλό αυτής της παράταξης» του είπε ο Μαρινάκης.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024