
Υποκλοπές: Αίτηση Ανδρουλάκη στο ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα στην απαγόρευση ενημέρωσης όσων παρακολουθούνται
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «το απόρρητο εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση με στόχο την συγκάλυψη και δημιούργησε νησίδες ανομίας στη λειτουργία του κράτους».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση να κηρυχτεί αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν παρακολουθηθεί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Με την αίτηση ακύρωσης προσέβαλε την απόρριψη από την ΑΔΑΕ αιτήματός του να ενημερωθεί σε σχέση με την παρακολούθηση του από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και ζητά να αναγνωριστεί ότι η διάταξη του Ν. 4790/2021, με την οποία απαγορεύθηκε η γνωστοποίηση της παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας, έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.
«Η διάταξη του Ν. 4790/2021 θα έπρεπε να είχε καταργηθεί από τις αρχές Αυγούστου, οπότε έγινε γνωστή η παρακολούθησή μου», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι η κυβέρνηση «είχε την ευκαιρία να το κάνει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας της ΕΥΠ, που εξέδωσε», αλλά «δεν το έπραξε».
Και προσέθεσε πως «είχε την ευκαιρία επίσης να κάνει δεκτή σχετική τροπολογία, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις 29 Σεπτεμβρίου 2022», αλλά «το απέφυγε εκ νέου».
«Τελικώς, και αυτή η πτυχή της υπόθεσης έρχεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, ώστε να κριθεί το κύρος της επίμαχης διάταξης», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.
Όπως υποστήριξε, «το απόρρητο εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση με στόχο την συγκάλυψη και δημιούργησε νησίδες ανομίας στη λειτουργία του κράτους, κάτι που δεν νοείται σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία».
- Στη μέγγενη ο Αλ Θάνι: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Μάλαγα
- Ρωσία και Ουκρανία θέλουν να αναθερμάνουν τις συνομιλίες με διαμεσολαβητή τις ΗΠΑ
- Παραδόθηκε ο οδηγός του ΙΧ που εμπλέκεται στο θανατηφόρο τροχαίο στην Ηλιούπολη
- #ToddlerScincare – Η σκοτεινή πλευρά του TikTok – Νήπια δύο ετών στον βωμό της βιομηχανίας ομορφιάς
- Η ΕΕ ενέκρινε το δάνειο 90 δισ. ευρώ για την Ουκρανία – Ξεκινά η ροή πετρελαίου προς Ουγγαρία και Σλοβακία
- Αργεντινή – Αγγλία 1986: Το ματς που έγινε μύθος (vid)




