Εκλογές ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν την έδρα της Αριζόνα στη Γερουσία
Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μαρκ Κέλι κερδίζει την έδρα της Αριζόνα για τη Γερουσία και το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στη Νεβάδα, όπου ή θα τελειώσει η αγωνία ή θα παραταθεί μέχρι τον επαναληπτικό γύρο στην Τζόρτζια.
Ο δημοκρατικός γερουσιαστής της Αριζόνα Μαρκ Κέλι (φωτογραφία, επάνω, από Ross D. Franklin/AP) κερδίζει τη μάχη απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Μπλέικ Μάστερς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται την πρόβλεψη του ινστιτούτου Edison Research.
Απίθανο να ανατραπεί
Με καταμετρημένο το 83% των ψηφοδελτίων, ο Κέλι έχει διαφορά περίπου 124.000 ψήφων που θεωρείται απίθανο να ανατραπεί και με ποσοστό της τάξης του 51,8% επικρατεί του Μάστερς (46,1%).
Δείτε ακόμα – Εκλογές στις ΗΠΑ: Οι νικητές και οι χαμένοι
Εφόσον επιβεβαιωθεί η νίκη του Μαρκ Κέλι στην Αριζόνα, εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν και στη Νεβάδα θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας ανεξαρτήτως της έκβασης του επαναληπτικού γύρου για την έδρα της Τζόρτζια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Οδεύουν για την πλειοψηφία στη Βουλή
Στο μεταξύ οι Ρεπουμπλικάνοι αργά αργά πλησιάζουν στο να αποκτήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι που θα τους δώσει το δικαίωμα να ασκούν βέτο στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.
Ακόμη και μια μικρή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στο σώμα αυτό ενδέχεται να αναγκάσει την κυβέρνηση Μπάιντεν να κάνει υποχωρήσεις, με αντάλλαγμα την υπερψήφιση σημαντικών θεμάτων όπως την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον 211 από τις 218 έδρες που απαιτούνται για τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Edison Research αργά προχθές, Πέμπτη, ενώ οι Δημοκρατικοί έχουν συγκεντρώσει 197. Μένουν να κριθούν 27 έδρες και για ορισμένες από αυτές γίνεται μάχη στήθος με στήθος.
- Παναγιώτα Διαμαντή: Ελληνίδα δασκάλα ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου
- Ακραίες καταστάσεις στην Τουρκία: 29 ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για παράνομα στοιχήματα
- Υπερτουρισμός: Νέοι κανόνες στην Ευρώπη – Τι αλλάζει στα ταξίδια το 2026 και τι ισχύει στην Ελλάδα
- Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]
- Ύπνος στον αέρα; 4 απίστευτες μέθοδοι που χρησιμοποιούν τα ζώα για να κοιμηθούν ακίνδυνα
- Η αποθεραπεία του Λεσόρ, η διαχείριση του Αταμάν και η «συμφόρηση» στο «5» με την επιστροφή του
- Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας
- Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στους άνομους δρόμους των Peaky Blinders – Πυροβολισμοί στο Μπέρμιγχαμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)












![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-150x85.jpg)

























![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442