Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκάνδαλο με αποδείξεις οι ποινές σε Καραπαπά και Βρέντζο – Αυτονόητο να ρίξει τις ποινές η Επιτροπή Εφέσεων

Σκάνδαλο με αποδείξεις οι ποινές σε Καραπαπά και Βρέντζο – Αυτονόητο να ρίξει τις ποινές η Επιτροπή Εφέσεων

Τιμωρία έξω από τους κανονισμούς για τους δύο παράγοντες του Ολυμπιακού.

Αδιανόητα πράγματα στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και μάλιστα πλέον με αποδείξεις. Διότι δεν κουβεντιάζει κανείς για τα προσχήματα που σε τελική ανάλυση άλλοτε κάποιος τα κρατά και άλλος όχι. Πλέον φαίνεται πως συμβαίνουν και πράγματα εκτός κανονισμών ακόμη και σε επίπεδο Πειθαρχικό.

Αυτό σημειώνουν έγκυροι νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Την εξοντωτική τιμωρία στους Κώστα Καραπαπά (6 μήνες απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα) και Γιάννη Βρέντζο (3,5 απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα) για όσα συνέβησαν στο φινάλε του ντέρμπι της Λεωφόρου μετά το πέναλτι που αλλοίωσε το αποτέλεσμα της βραδιάς.

Έχει προκαλέσει πραγματικά μεγάλη εντύπωση η απόφαση της κ. Αντιγόνης Σταμολέκα για τις τιμωρίες των δύο παραγόντων. Διότι ενώ οι Κανονισμοί προβλέπουν μια ξεκάθαρη διάκριση ανάμεσα στους αξιωματούχους των ομάδων που έχουν δικαίωμα παρουσίας στους αγωνιστικούς χώρους από εκείνους που δεν έχουν ουσιαστικά στη συγκεκριμένη περίπτωση η πειθαρχική αντιμετώπιση ήταν ενιαία.

Ο Κώστας Καραπαπάς για παράδειγμα ήταν διαπιστευμένος την Κυριακή από τη διοργανώτρια αρχή προκειμένου να έχει παρουσία και πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια. Με βάση αυτή τη «λεπτομέρεια» η τιμωρία του θα μπορούσε να αφορά σε απαγόρευση που θα αφορούσε αποκλειστικά σε αυτό το πεδίο: Δηλαδή στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια. Θα μπορούσε να δικαστεί και πάλι στο ανώτατο όριο των 6 μηνών αλλά με αυτή τη διαφοροποίηση. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού όμως τιμωρήθηκε με απαγόρευση 6 μηνών από τα γήπεδα! Και αυτό –σύμφωνα πάντα με νομικούς κύκλους- είναι πρωτοφανές αλλά και εκτός κανονισμών. Εξ ου και θεωρείται βέβαιο πως η ποινή του θα διαφοροποιηθεί στον δεύτερο βαθμό, στην Επιτροπή Εφέσεων.

Ο Γιάννης Βρέντζος δεν ήταν διαπιστευμένος για τον αγωνιστικό χώρο, άρα στη δική του περίπτωση πάντα με βάση τους κανονισμούς το εύρος των τιμωριών είναι μεγαλύτερο. Και εδώ όμως συνέβη κάτι ανήκουστο. Τον έναν από τους συνολικά τρεισίμισι μήνες της τιμωρίας, ο παράγοντας του Ολυμπιακού τον «φορτώθηκε» για την είσοδο του στα αποδυτήρια των διαιτητών μετά το φινάλε. Ο ΚΑΠ όμως μιλά για τιμωρία σε περίπτωση που κάποιος παράγοντας μπει σε αυτά δίχως πρόσκληση. Ο Γιάννης Βρέντζος μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών συνοδεία του παρατηρητή και έχοντας εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια από τους διαιτητές. Η κ. Σταμολέκα παραδόξως για την εμπειρία της δεν προσμέτρησε ούτε αυτό.

Για την ιστορία: Πειθαρχική Επιτροπή της Super League είχε στα χέρια της από την Τετάρτη μια επιστολή του Ολυμπιακού με την οποία οι Ερυθρόλευκοι ζητούσαν μια ολιγοήμερη αναβολή καθώς ο δικηγόρος της ΠΑΕ κ. Δημακόπουλος δεν μπορούσε να παραστεί σήμερα. Σε αυτές τις περιπτώσεις; Προφανώς και η αντιμετώπιση είναι πάντα συγκεκριμένη. Συμβαίνει σε πολύ πιο σοβαρά δικαστήρια από τα… ποδοσφαιρικά. Αυτή τη φορά; Ο Ολυμπιακός αποτέλεσε εξαίρεση. Η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά. Άσχετο ή σχετικό με όλα τα παραπάνω; Ποιος ξέρει. Το σίγουρο είναι πως όλα με έναν τρόπο πήραν την ίδια… κατεύθυνση.

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024