Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Helleniq Energy: Φέρνει ξανά σεισμογραφικό στα blocks του Ιονίου Πελάγους

Helleniq Energy: Φέρνει ξανά σεισμογραφικό στα blocks του Ιονίου Πελάγους

Ξεκινά τρισδιάστατες σεισμικές στα blocks «10» και «Ιόνιο»

Επιταχύνουν οι επενδυτές του ελληνικού upstream τα ερευνητικά τους προγράμματα στις θαλάσσιες παραχωρήσεις.

Και πιο συγκεκριμένα η Helleniq Energy (πρώην ΕΛΠΕ) χωρίς καν να λάβει τα αποτελέσματα των δισδιάστατων σεισμικών ερευνών που εκτέλεσε τον περασμένο Φεβρουάριο στα θαλάσσια blocks «Ιόνιο» και «10 – Κυπαρισσιακός Κόλπος» φέρνει ξανά σεισμογραφικό για τις ίδιες περιοχές.

Το νέο έκανε χθες γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy Ανδρέας Σιάμισιης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εννεαμήνου. Όπως είπε «μετά τις δισδιάστατες σεισμικές έρευνες που πραγματοποιήσαμε στις παραχωρήσεις προχωράμε τις επόμενες εβδομάδες σε τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες. Τα αποτελέσματα των προηγούμενων δεν τα έχουμε ακόμη λάβει, αλλά έχουμε δεδομένα που μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε το ερευνητικό μας πρόγραμμα».

Η ενέργεια αυτή έρχεται αμέσως μετά την εκκίνηση των δισδιάστατων σεισμικών ερευνών στα θαλάσσια blocks της Κρήτης «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά» από την κοινοπραξία «ExxonMobil – Helleniq Energy» και του block 2 επίσης στο Ιόνιο Πέλαγος στα όρια της ΑΟΖ με την Ιταλία από την Energean.

Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση, η ΕΔΕΥΕΠ και οι επενδυτές προχωρούν στην επίσπευση των ερευνητικών τους προγραμμάτων προκειμένου να αποκομίσουν την πρώτη εικόνα από το μέγεθος των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ελληνική επικράτεια.

Με βάση το πρόσφατο χρονοδιάγραμμα της ΕΔΕΥΕΠ στα δύο blocks «10» και «Ιόνιο» τα αποτελέσματα των τρισδιάστατων ερευνών αναμένονται μέχρι το τέλος του 2023. Είναι πιθανό, μετά και τις ανακοινώσεις της διοίκησης για επίσπευση τους, η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση να έρθει νωρίτερα. Ο σχεδιασμός ήταν για το 2024.

Σε εξέλιξη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και το ερευνητικό πρόγραμμα της Energean στο «block 2» στα όρια της ΑΟΖ με την Ιταλία. Σε αυτήν την παραχώρηση η εταιρεία επέλεξε να μη «χτυπήσει» δισδιάστατες σεισμικές αλλά να πάει κατευθείαν στις τρισδιάστατες. Γεγονός που φανερώνει την επιτάχυνση του προγράμματος.

Αλλά και στην Κρήτη οι εξελίξεις έτρεξαν πολύ πιο γρήγορα μετά το καλοκαίρι οπότε και η ExxonMobil ανέλαβε operator των δύο θαλάσσιων παραχωρήσεων.

Πηγή: ΟΤ 

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024