Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τίτε: «Δεν είμαι εδώ για να ευχαριστήσω το Twitter» (pic & vid)

Τίτε: «Δεν είμαι εδώ για να ευχαριστήσω το Twitter» (pic & vid)

Η απάντηση του Τίτε στα σχόλια για τις τελικές επιλογές του ενόψει του Μουντιάλ του Κατάρ.

Παίκτες από 15 ομάδες από έξι διαφορετικές χώρες, περιλαμβάνονται στην τελική λίστα των «26» του Βραζιλιάνου ομοσπονδιακού προπονητή, Τίτε, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (20/11-18/12), όπου βρίσκονται εννέα επιθετικοί! Η κλήση του 39χρονου Ντάνιελ Άλβες αποτέλεσε τη μεγάλη διαμάχη της λίστας του Τίτε, αφού αμέσως μετά την ανακοίνωσή της, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της O’ Globo, στα social media οι φίλαθλοι επέκριναν την επιλογή του προπονητή.

Ωστόσο, ο Τίτε αποδείχθηκε ότι δεν ενδιαφέρεται πολύ για την κριτική, αφού όταν ερωτηθείς σχετικά με την κλήση του Ντάνι Άλβες, είπε: «Δεν είμαι εδώ για να ευχαριστήσω το Twitter. Δεν είμαι εδώ για να πείσω τον κόσμο. Δημοκρατικά ο καθένας έχει τη γνώμη του. Όλοι έχουν τον σεβασμό μου. Ακόμη και αυτή τη μικρή μερίδα», είπε ο Τίτε, ενώ εξηγώντας την κλήση του Ντάνι Άλβες τόνισε, ότι ο παίκτης έχει την απαραίτητη φυσική κατάσταση για να είναι στην ομάδα που πηγαίνει στο Κατάρ.

«Η Μπαρτσελόνα μας έστειλε δεδομένα προπόνησης και αυτοί οι αριθμοί μας έδωσαν ασφάλεια για την κλήση του, από άποψη φυσικής κατάστασης. Ο Ντάνι Άλβες ήταν μαζί μας το 2022, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ατομική τεχνική ποιότητα του Ντάνι είναι εντυπωσιακή. Για να είναι επίσης ένας οργανωτής, επειδή οι πλάγιοι μπακ δεν θα παίζουν αποκλειστικά μόνο στα άκρα Είναι ένας από τους αρχηγούς της ομάδας. Θα εξαρτηθεί από τη σύνθεση», εξήγησε ο Τίτε.

Πενήντα πέντε παίκτες κλήθηκαν από τον Τίτε κατά τη διάρκεια των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Όταν ήμασταν μαζί, ένιωσαν τι συμπεριφορά είχαμε εγώ και οι συνεργάτες μου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο συναίσθημα. Υπάρχει επαγγελματικός, ανθρώπινος σεβασμός για τον καθένα τους. Περισσότερο από το να μιλάμε δημόσια, η συμπεριφορά μας με τον καθένα από αυτούς είναι καθημερινή. Και είναι οι επιλογές που σου φέρνουν αυτό το βάρος να αφήνεις κάποιον εκτός», τόνισε ο Τίτε.

Η Αγγλία είναι η χώρα που είχε τους περισσότερους παίκτες στη λίστα των «26» της Βραζιλίας, 12, που αγωνίζονται σε επτά διαφορετικές ομάδες. Η δεύτερη χώρα με τους περισσότερους παίκτες που κλήθηκαν ήταν η Ισπανία, με πέντε παίκτες από τρεις συλλόγους. Στη Βραζιλία, ο σύλλογος που είχε τους περισσότερους κληθέντες ήταν η Φλαμένγκο, με δύο παίκτες, η οποία για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια έχει περισσότερους από έναν κληθέντα στην εθνική για Μουντιάλ.

Η λίστα των συλλόγων ανά χώρα:

Αγγλία

-Μάντσεστερ:Έντερσον, Καζεμίρο, Φρεντ και Αντόνι
-Λίβερπουλ:Άλισον και Φαμπίνιο
-Άρσεναλ:Γκάμπριελ Ζεσούς και Μαρτινέλι
-Τσέλσι:Τιάγκο Σίλβα
-Νιούκαστλ:Μπρούνο Γκιμαράες
-Γουέστ Χαμ:Πακετά
-Τότεναμ:Ριτσλάρλισον

Ισπανία

-Ρεάλ Μαδρίτης:Βινίσιους Τζούνιορ, Μιλιτάο και Ροντρίγκο
-Μπαρτσελόνα:Ραφίνια
-Σεβίλλη:Άλεξ Τέλες

Βραζιλία

-Φλαμένγκο:Πέδρο και Έβερτον Ριμπέιρο
-Φοίνικες:Βέβερτον

Ιταλία

-Γιουβέντους:Ντανίλο, Άλεξ Σάντρο και Μπρέμερ

Γαλλία

-Παρί Σεν Ζερμέν:Νεϊμάρ και Μαρκίνιος

Μεξικό

-Πούμας:Ντάνι Άλβες

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024