Στα δυτικά της χώρας σημειώθηκαν οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Eva, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αξιόλογες βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προκάλεσε η κακοκαιρία Eva μεταξύ της Παρασκευής 4 και της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου.

Σε αντίθεση με περιοχές όπου δημιουργήθηκαν προβλήματα, όπως η Αττική, εξαίρεση αποτέλεσε η βορειοανατολική Ελλάδα, όπου σε πολλές περιοχές της Θράκης δεν σημειώθηκε καν βροχόπτωση.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι μετεωρολόγοι «έπεσαν έξω» με την κακοκαιρία Eva

Τα στοιχεία των καταγραφών του συνολικού ύψους βροχής σε χιλιοστά στη διάρκεια των τριών ημερών 4 έως 7/11, από 465 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, δείχνουν ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στην Κέρκυρα (131 χιλιοστά), στη Λευκάδα (124), στην Κερασιά Πέλλας (99), στο Ζωτικό Ιωαννίνων (97) και στα Τύρια Ιωαννίνων (94).

Σύμφωνα με το meteo, την Κυριακή η ένταση των φαινομένων ήταν τελικά μικρότερη από το προβλεπόμενο, με τις βροχοπτώσεις να περιορίζονται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Εύβοιας.

«Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα και τις μετέπειτα καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών, το Σάββατο 5/11 ο Δείκτης Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης Κατηγορίας 3 επαληθεύτηκε, ενώ την Κυριακή 6/11 η τιμή του Δείκτη υπολογίστηκε από τις καταγραφές των σταθμών στην Κατηγορία 3, παρότι είχε προβλεφθεί Κατηγορίας 4» προσθέτει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Eva, κατεγράφησαν έξι ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες στην Ηγουμενίτσα, στην Αττική και στη Ρόδο, ενώ δεν αναφέρθηκαν περιστατικά χαλαζόπτωσης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr