Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 18.600.000 ευρώ

Στην προέγκριση της διακήρυξης, με την οποία ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του 1ου υποέργου για την υπογειοποίηση δικτύων φυσικής ροής (καναλέτων) ΤΟΕΒ Γαστούνης, που είναι ενταγμένo στο Μέτρο 4, Υπομέτρο 4.3, Δράση 4.3.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, προχώρσε η γενική γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 18.600.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η ανακοίνωση για την ημερομηνία δημοπράτησης του έργου θα γίνει εντός του Νοεμβρίου 2022.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΑ: Στα 611 εκατ. ευρώ οι πληρωμές από τις αρχές του ετους

Συγκεκριμένα, με την υλοποίηση του έργου, προβλέπεται το υφιστάμενο επιφανειακό αρδευτικό δίκτυο της περιοχής να υπογειοποιηθεί και το νέο δίκτυο θα τροφοδοτείται με νερό μέσω δύο νέων αντλιοστασίων άρδευσης (ΑΓ1 και ΑΓ2).

Με το έργο προτείνεται η κατασκευή δύο ανεξάρτητων δικτύων, του Δυτικού και του Ανατολικού Δικτύου. Το Δυτικό Δίκτυο (Αντλιοστάσιο ΑΓ1) θα καλύπτει την περιοχή δυτικά της πόλης της Γαστούνης έως τον ποταμό Πηνειό και το Ανατολικό Δίκτυο (Αντλιοστάσιο ΑΓ2) θα καλύπτει την περιοχή ανατολικά της πόλης της Γαστούνης με βόρειο όριο τον ποταμό Πηνειό και ανατολικό όριο τον οικισμό Κόροιβος.

Οι εξυπηρετούμενες εκτάσεις από τα νέα αρδευτικά δίκτυα υπολογίζονται σε συνολική μικτή έκταση 20.160 στρ. ή σε καθαρή αρδευόμενη έκταση 18.040 στρ.

Τα μήκη των αγωγών που θα κατασκευαστούν είναι τα ακόλουθα:

  • Δυτικό αρδευτικό δίκτυο (ΑΓ1) : 64.815,5μ
  • Ανατολικό αρδευτικό δικτυο (ΑΓ2) : 46.437,9μ.

Η προσαγωγή του νερού προς τα δύο υπό κατασκευή δίκτυα του ΤΟΕΒ Γαστούνης θα γίνεται μέσω της υφιστάμενης διώρυγας Δ1.

Αντλιοστάσια

Το κτίριο του αντλιοστασίου ΑΓ1 θα είναι ορθογωνικό κάτοψης ανοδομής εμβαδού 185,0m2 ενώ το κτίριοτου αντλιοστασίου ΑΓ2 θα είναι ορθογωνικό κάτοψης ανοδομής 160,0m2.

Στο προτεινόμενο έργο περιλαμβάνεται ηλεκτρονική υδροληψία με επαναφορτιζόμενες κάρτες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr