
ΣΦΕΑ ενόψει Πολυτεχνείου: «Να αποσυρθεί η αστυνομία απ’ τα ΑΕΙ»
«Τα θεμέλια της δημοκρατίας κλονίζονται ξανά, με την αναβίωση αντιδημοκρατικών πρακτικών. Η εγκαθίδρυση αστυνομικού σώματος εντός των ΑΕΙ επαναφέρει σκοτεινές μνήμες από το παρελθόν» τονίζει ο Σύλλογος.
Στο πλευρό των φοιτητών και σύσσωμης της ακαδημαϊκής κοινότητας ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), που ζητά από την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να αμαυρώσει τον φετινό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πυροδοτώντας κλίμα έντασης λίγες μέρες πριν την 49η επέτειο.
Ο ΣΦΕΑ απαιτεί από τον αρμόδιο υπουργό προστασίας του πολίτη, την απόσυρση των Αστυνομικών δυνάμεων από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ομαλά οι εκδηλώσεις μνήμης.
«Τα θεμέλια της δημοκρατίας κλονίζονται ξανά, με την αναβίωση αντιδημοκρατικών πρακτικών. Η εγκαθίδρυση αστυνομικού σώματος εντός των ΑΕΙ επαναφέρει σκοτεινές μνήμες από το παρελθόν» τονίζει ο Σύλλογος.
Τέλος, σημειώνει πως «ο φετινός εορτασμός πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για την αφύπνιση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στην κατεύθυνση της προάσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων.
- Υπό αμφισβήτηση η ανακάλυψη των λειψάνων του Ντ’Αρτανιάνστο Βέλγιο
- Επίσημο: Τέλος ο Νάγκελσμαν από την Γερμανία – Φαβορί ο Κλοπ (pic)
- Ρώσοι φαρσέρ παγίδευσαν τον ΓΓ Εθνικής Ασφάλειας – Τι λένε στο in πηγές κοντά στον Θάνο Ντόκο
- Χαλάνδρι: Αυτό είναι το μπαλκόνι από το οποίο έπεσε ο 17χρονος
- Καρδίτσα: Φωτιά στο Μουζάκι – Σηκώθηκαν 5 εναέρια μέσα
- Μετά τα σκαμπίλια στα παιδιά ο σπιτονοικοκύρης ζήτησε… συγγνώμη


