ΗΠΑ: Εξιτήριο για τον σύζυγο της Πελόζι – Παράτυπος καναδός μετανάστης ο δράστης της επίθεσης
Καναδός που βρισκόταν παράτυπα στις ΗΠΑ ήταν ο δράστης της επίθεσης κατά του συζύγου της Νάνσι Πελόζι, ο οποίος πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.
Ο άνδρας που κατηγορείται για τη διάρρηξη στο σπίτι της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και την επίθεση με σφυρί στον σύζυγό της είναι Καναδός ο οποίος βρισκόταν παράτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες 14 χρόνια αφότου εισήλθε στη χώρα ως επισκέπτης, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές.
Πιθανή απέλασή του στον Καναδά
Η υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων (ICE) ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει από τις αρχές του Σαν Φρανσίσκο την κράτηση του Ντέιβιντ Ντιπάπε (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter) μόλις ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του.
Δείτε ακόμα – Twitter: Ανάρτηση του Μασκ με θεωρίες συνωμοσίας για την επίθεση στον Πολ Πελόζι
Σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη την 1η Νοεμβρίου, τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψή του, ο Ντιπάπε θα παραδοθεί στην ICE για πιθανή απέλασή του στον Καναδά αφότου εκτίσει οποιαδήποτε ποινή φυλάκισης τυχόν του επιβληθεί.
Ο 42χρονος Ντιπάπε συνελήφθη στις 28 Οκτωβρίου στο σπίτι της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων αφότου εισέβαλε σ’ αυτό, ζητώντας να συναντήσει τη Νάνσι Πελόζι και στη συνέχεια χτύπησε τον σύζυγό της με σφυρί στο κεφάλι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Η Νάνσι Πελόζι, δεύτερη στη σειρά διαδοχής για την προεδρία των ΗΠΑ, δεν βρισκόταν στο σπίτι της στο Σαν Φρανσίσκο όταν σημειώθηκε η επίθεση. Η δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον.
«Επίθεση με πολιτικά κίνητρα»
Σύμφωνα με έγγραφα της εισαγγελίας, που χαρακτηρίζει το περιστατικό ως επίθεση με πολιτικά κίνητρα, ο Ντιπάπε είπε σε αστυνομικούς ότι σχεδίαζε ν’ απαγάγει τη Νάνσι Πελόζι, να την ανακρίνει και να της σπάσει τα γόνατα αν έλεγε ψέματα.
Ο 82χρονος Πολ Πελόζι διακομίστηκε με κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Εξι ημέρες μετά την επίθεση, έλαβε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.
Ο Ντιπάπε, ο οποίος έχει προφυλακιστεί, δήλωσε αθώος την Τρίτη για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν (απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίθεση με θανατηφόρο όπλο, διάρρηξη, κακοποίηση ηλικιωμένου, απειλή κατά δημόσιου λειτουργού).
Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 13 ετών έως ισόβια, εφόσον καταδικαστεί.
Πηγή: ΑΠΕ
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)

















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442