Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Σοβαρά προβλήματα σε σχολείο - «Πέφτουν σοβάδες, κινδυνεύουν παιδιά»

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά προβλήματα σε σχολείο – «Πέφτουν σοβάδες, κινδυνεύουν παιδιά»

Πλήρως ενημερωμένη για όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν γονείς και παιδιά στο συγκεκριμένο σχολείο, δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Χαλκηδόνος

Σοβάδες πέφτουν σε σχολικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με τους γονείς να ανησυχούν για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους.

Όπως λέει στο Grtimes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου Αδένδρου, Περικλής Αθανασιάδης, «ευτυχώς δεν έχει συμβεί ακόμη κάποιο ατύχημα. Λόγω της παλαιότητας της σκεπής, της κλίσης των μαρμάρων, αλλά και επειδή τα λούκια είναι βουλωμένα, κάθε φορά που βρέχει, το νερό μπαίνει στις αίθουσες. Επιπλέον, σοβάδες καταρρέουν και τα παιδιά κινδυνεύουν, καθώς μπορεί να πέσουν στα κεφάλια τους».

Διαβάστε επίσης: Βίντεο – ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή μαθητών σε ιδιωτικό σχολείο

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασιάδη, ο Σύλλογος Γονέων του οποίου προεδρεύει προσπάθησε πολλές φορές να επικοινωνήσει τα προβλήματα στον δήμο, δίχως ωστόσο οι γονείς να εισακουστούν.

Η αυτοψία στο κτίριο

Είπε ακόμη πως «άνθρωποι του δήμου πραγματοποίησαν αυτοψία στο κτίριο, το χαρακτήρισαν μεταξύ άλλων ως άθλιο, ενώ τοποθέτησαν ένα ειδικό πλέγμα προκειμένου οι σοβάδες να μην πέφτουν στο πάτωμα».

Ο κ. Αθανασιάδης ξεκαθάρισε επιπλέον ότι τα προβλήματα αυτά ταλανίζουν εδώ και πολλά χρόνια το «πολύ παλιό αυτό κτίριο», ενώ ανέφερε ακόμη πως, «τα παιδιά μας κινδυνεύουν και από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, καθώς όσα έρχονται με λεωφορείο, κατεβαίνουν στη μέση ενός αγροτικού δρόμου που συνδέει το Άδενδρο με το Πλατύ, όπου οι οδηγοί αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες».

Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε ότι, «έχουμε ζητήσει να τοποθετηθούν ηλιακοί φωτεινοί σηματοδότες, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Είπαμε στον δήμο ότι θα μαζέψουμε εμείς, οι γονείς τα χρήματα για να τους τοποθετήσουμε, αλλά δε μας το επέτρεψαν. Αναφέρουν πως τους εμποδίζει η τεχνική υπηρεσία του δήμου να πράξουν κάτι τέτοιο».

«Τα σοβαρά προβλήματα θα αποκατασταθούν έως το τέλος Νοεμβρίου»

Πλήρως ενημερωμένη για όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν γονείς και παιδιά στο συγκεκριμένο σχολείο, δήλωσε στο GRTimes η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Χαλκηδόνος, Μαρία Κωστοπούλου.

«Γνωρίζουμε πως, καθώς παρουσιάζουν ανάποδη κλίση πλέον τα μάρμαρα, όποτε βρέχει, τα νερά μπαίνουν στο σχολείο. Γνωρίζουμε τα προβλήματα της σκεπής και όλα θα τακτοποιηθούν άμεσα», είπε συγκεκριμένα ξεκαθαρίζοντας ότι:

«Από τις επόμενες κιόλας ημέρες, θα αντικατασταθούν όλα τα κουφώματα. Τα παλιά μάρμαρα, θα αντικατασταθούν. Το ίδιο θα συμβεί και με τα λούκια. Στο σχέδιο, προβλέπεται να αλλάξουν ακόμη και όλα τα φωτιστικά του σχολείου».

Η κ. Κωστοπούλου επιπλέον, αναφερόμενη στο κομβικό ζήτημα της ιδιαίτερα φθαρμένης, όπως είπε, σκεπής, γνωστοποίησε ότι «από την ερχόμενη βδομάδα και αν δεν βρέξει, θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων της».

Είπε ακόμη πως θα πραγματοποιηθεί νέα μόνωση στη σκεπή, η οποία, όπως υπογράμμισε, θα αντικατασταθεί στο 70%.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα παλιό κτίριο, στο οποίο τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν κατασκευαστικές κακοτεχνίες, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί πλέον τα προβλήματα.

Τι συμβαίνει με τον επικίνδυνο δρόμο

Μιλώντας για το ζήτημα που ταλαιπωρεί τους γονείς λόγω του αγροτικού δρόμου όπου δεν υπάρχουν φανάρια, η κ. Κωστοπούλου ανέφερε ότι «είναι ενήμερη και συμμερίζομαι την αγωνία τους».

Όπως είπε, ωστόσο, φανάρια στον δρόμο δεν πρόκειται να τοποθετηθούν, καθώς σύμφωνα με την ίδια, η τεχνική υπηρεσία του δήμου Χαλκηδονος εκπόνησε σχετική μελέτη η οποία απεφάνθη πως δεν προβλέπεται να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες στο συγκεκριμένο σημείο.

«Η αρμόδια υπηρεσία, επικαλούμενη τον νόμο, μας κοινοποίησε ότι δε δύναται να τοποθετήσει φανάρια στο εν λόγω σημείο», ανέφερε συγκεκριμένα η αντιδήμαρχος, γνωστοποιώντας παράλληλα πως «θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιοχή και θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια άλλη λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024