Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λούλα ντα Σίλβα: Η Ζάνζα μού έδωσε πίσω τη χαρά και το κουράγιο

Λούλα ντα Σίλβα: Η Ζάνζα μού έδωσε πίσω τη χαρά και το κουράγιο

Το ροζ παραμύθι του νέου προέδρου της Βραζιλίας με την τρίτη σύζυγό του Ροζάντζελα, που γλύκανε τις πιο δύσκολες και βίαιες εκλογές στην ιστορία της χώρας

Eνώ τα συγχαρητήρια απ’ όλον τον κόσμο συνεχίζουν να καταφθάνουν στη Βραζιλία για τη νίκη του Λούλα ντα Σίλβα στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, η χώρα ετοιμάζεται να αλλάξει κεφάλαιο και κατεύθυνση. Το ενδιαφέρον των Βραζιλιάνων δεν στρέφεται μόνο στην πολιτική που θα ακολουθήσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος όταν αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, αλλά και στο πρόσωπο που φαίνεται να τον επηρεάζει περισσότερο απ’ όλους, την τρίτη σύζυγό του Ζάνζα, με την οποία αντάλλαξαν παθιασμένα φιλιά μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές.

Εκείνη είναι πάντα παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις και εκείνος δεν σταματά να την εκθειάζει: «Υπέφερα πολύ, η Ζάνζα μού έδωσε πίσω τη χαρά και το κουράγιο, τη θέληση να κάνω πράγματα, στα 77 μου ανακάλυψα μια λέξη που ονομάζεται αγάπη», είχε εκμυστηρευθεί ο Λούλα σε δημοσιογράφους στις αρχές Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης – Βραζιλία: Μετά τη νίκη του Λούλα τι;

Στη φυλακή

Ιδού το «ροζ παραμύθι», όπως το χαρακτηρίζει ο Τύπος της χώρας, που γλύκανε τις πιο δύσκολες και βίαιες εκλογές στην ιστορία της Βραζιλίας.

Ο ηλικιωμένος Λούλα, παλαιός συνδικαλιστής από τον κλάδο της μεταλλουργίας, αγάπησε την 56χρονη κοινωνιολόγο Ροζάντζελα, γνωστή ως «Ζάνζα». Εκείνη ήταν, σύμφωνα με συνεργάτες του Λούλα, που τον ώθησε να αναζητήσει πολιτική εκδίκηση από τη δεξιά παράταξη η οποία τον είχε στείλει στη φυλακή για 580 ημέρες.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, οι δυο τους συναντήθηκαν πίσω από τα κάγκελα του σωφρονιστικού ιδρύματος της Κουριτίμπα, όπου ο Λούλα είχε κλειστεί μετά την καταδίκη του για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος, η οποία αργότερα ανατράπηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο. Τον επισκεπτόταν συχνά, του έστελνε γράμματα κάθε μέρα και στο τέλος της φυλάκισής του, στις 8 Νοεμβρίου 2019, ήταν έξω από την πόρτα της φυλακής και τον περίμενε.

Στην πρώτη γραμμή

Αμέσως ξεκίνησαν να ζουν μαζί στο Σάο Πάολο, με τα δύο σκυλιά τους, τον Πάρι και τη Ρεζιστένσια (Αντίσταση). Και μαζί σχεδίασαν τη μεγάλη επιστροφή του Λούλα.

Εκτοτε, η Ζάνζα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ταξίδεψαν στην Κούβα, κάνοντας προκαταβολικά τον μήνα του μέλιτος μια και ο γάμος πραγματοποιήθηκε τη φετινή άνοιξη.

Ο Λούλα δήλωσε συγκινημένος: «Ειλικρινά, δεν αισθάνομαι την ηλικία να περνάει, δεν έχει βαρύνει ακόμη το σώμα μου. Για να το αποδείξω, παντρεύτηκα ξανά στις 18 Μαΐου. Ενα αγόρι υπάρχει ακόμη μέσα μου!».

Ο έρωτας όμως δεν έχει φέρει ηρεμία στο επιτελείο του Λούλα – μεταξύ των συνεργατών του, πολλοί επικρίνουν το γεγονός ότι στις επίσημες φωτογραφίες η Ζάνζα βρίσκεται πάντα μπροστά, αφήνοντας στο περιθώριο τον αντιπρόεδρο Χεράλντο Αλκμίν και άλλα στελέχη.

Επίσης εκείνη είναι που αποφασίζει ποιοι θα συναντήσουν τον Λούλα ή ποιοι θα τον συνοδεύσουν στα ταξίδια. Κάποια στιγμή, εμφανίστηκε μόνη της σε εκδήλωση σε φαβέλα του Σάο Πάολο, κερδίζοντας το κοινό με τα παθιασμένα λόγια της.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι ως Πρώτη Κυρία θα συνεχίσει το ακτιβιστικό έργο – και τους παθιασμένους λόγους της.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024