Ο Greek Freak και η παρέα του δεν έδωσαν δικαιώματα και έφτασαν σε μια πολύ άνετη νίκη, καθώς οι Μπακς είχαν τον απόλυτο έλεγχο σε όλο το παιχνίδι, μην αφήνοντας τους Πίστονς να πιστέψουν στην επιστροφή τους.
Ο Γιάννης ήταν για άλλη μια φορά ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τα «ελάφια», καθώς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 32 πόντους από 11/20 δίποντα, 10/14 βολές, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 1 λάθος και ένα φάουλ σε 29:31 λεπτά συμμετοχής, έχοντας για συμπαραστάτη και πάλι τον εκπληκτικό Τζρου Χόλιντεϊ ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 26 πόντους, 7/9 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 30 λεπτά.
Οι Μπακς πήραν από νωρίς κεφάλι και ξεκίνησαν να χτίζουν μια μικρή διαφορά, με τον Γιάννη να αναλαμβάνει σχεδόν κάθε επίθεση και τα «ελάφια» να πηγαίνουν στο ημίχρονο με διαφορά εννιά πόντων (56-47).
Στην τρίτη περίοδο ωστόσο η εικόνα άλλαξε ολοκληρωτικά, καθώς οι Μπακς συνέχισαν να είναι καλοί μπροστά, «κλειδώνοντας» παράλληλα τους Πίστονς στην άμυνα, κλείνοντας έτσι το δωδεκάλεπτο στο +17 (85-68).
Τα «ελάφια» δεν άφησαν τους Πίστονς να το πιστέψουν και έτσι η τέταρτη περίοδος είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Γιάννη και την παρέα του να φτάνουν σε μια εύκολη νίκη.
Μετά την ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του BCL από τη Ρίτας, ο Σάκοτα αποκάλυψε το προαίσθημά του για το μεγάλο προβάδισμα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία επίθεση στην κανονική περίοδο.
Ο 57χρονος Μπάρι Ντρούιτ Μπάρλοου και ο σύντροφος κατηγορούνται ότι βίαζαν και εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά νεαρούς άνδρες. Είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, ο πρώτος με παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.
Απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ στον τελικό του BCL, καθώς αν και βρέθηκε ακόμη και στο +20 απέναντι στη Ρίτας, τελικά ηττήθηκε με 92-86 στην παράταση «δωρίζοντας» την κούπα στους Λιθουανούς.