Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσικά ΜΜΕ: Ο έλληνας πρωθυπουργός δεν μετανιώνει για την απουσία των ρώσων τουριστών

Ρωσικά ΜΜΕ: Ο έλληνας πρωθυπουργός δεν μετανιώνει για την απουσία των ρώσων τουριστών

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ορθότητα των αποφάσεών του σχετικά με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά της Ρωσίας, παρά την απουσία των ρώσων τουριστών από τη χώρα του, προβάλλουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η ελληνική τουριστική βιομηχανία έχει υποφέρει από τις αντιρωσικές κυρώσεις επειδή το καλοκαίρι σχεδόν κανείς από τη Ρωσία δεν ήρθε στη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας, γράφουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Υπάρχουν συνέπειες

Ο Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα δεν υποστήριξε την οριζόντια απαγόρευση της επίσκεψης των Ρώσων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά όντως υπάρχουν συνέπειες στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του τουριστικού τομέα.

Δείτε ακόμα – Ουκρανία: 14 εκατομμύρια ξεριζωμένοι – Ο μεγαλύτερος εκτοπισμός παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες

Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω του ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στην ΕΕ σε όλα τα πακέτα κυρώσεων, σχεδόν κανείς από τη Ρωσία δεν ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι και σχεδόν όλοι οι Ρώσοι που ήθελαν να ταξιδέψουν πήγαν στην Τουρκία.

«Πληρώσαμε, λοιπόν, το τίμημα εφαρμόζοντας πιστά το πακέτο κυρώσεων και είμαι πεπεισμένος ότι κάναμε το σωστό», είπε ο Μητσοτάκης.

Σύμφωνα, επίσης, με το Ria Novosti, περίπου 800 χιλιάδες τουρίστες από τη Ρωσία επισκέπτονταν την Ελλάδα ετησίως.

«Μεγάλη στρατιωτική υποστήριξη»

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον έλληνα πρωθυπουργό για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, την οποία, κατά τη γνώμη τους, η Αθήνα δεν παρείχε στο ίδιο επίπεδο με το Βερολίνο ή το Παρίσι.

«Παρείχαμε μεγάλη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία. Για προφανείς λόγους, δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά οι Ουκρανοί είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη βοήθεια που τους προσφέραμε και δεν υπήρξαν παράπονα για την παροχή της», είπε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν υποστήριξαν την απαγόρευση έκδοσης τουριστικής βίζας σε ρώσους πολίτες, προσθέτουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: vz.ru, tass.ru, ria.ru, echedoros-a.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024