Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε η ηθοποιός Μαργαρίτα Λαμπρινού

Πέθανε η ηθοποιός Μαργαρίτα Λαμπρινού

Η αγαπημένη ηθοποιός έπαιξε κυρίως σε θεατρικές παραστάσεις παρά σε ταινίες της μεγάλης οθόνης.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο από την είδηση του θανάτου της Μαργαρίτας Λαμπρινού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών. Η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή χτυπημένη από τον κορονοϊό το βράδυ της Τρίτης (01/11) στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο επιζών του Ολοκαυτώματος Μοσέ Αελιόν

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έγραψε στο Facebook

«Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα την αποχώρηση από τη ζωή της σπουδαίας ηθοποιού και φίλης Μαργαρίτας Λαμπρινού η οποία έφυγε στα 97 της , χτυπημένη από τον κορονοϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία εχθές το βράδυ. Ήταν από τις τελευταίες επιζώσες ηθοποιούς από τις σπουδαίες ταινίες του Βασίλη Λογοθετίδη, με πλούσια καριέρα στο θέατρο και στον κινηματογράφο, κόσμησε το εθνικό μας θέατρο για πολλά χρόνια με το ταλέντο της, πιστή σύντροφος του μεγάλου ηθοποιού Σταυρού Ξενίδη που και αυτός βρισκόταν μαζί της για πολλά χρόνια στο γηροκομείο Αθηνών.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος του θεάτρου που γνώρισα πριν 55 χρόνια γιατί συναντιόμασταν στο γηροκομείο Πειραιώς όπου στο ίδιο δωμάτιο ήταν η προγιαγιά μου και η θεία της, ο πρώτος άνθρωπος που μου δίδαξε την σημασία και τη σπουδαιότητα της χειμερινής κολύμβησης και ο πρώτος άνθρωπος που μου έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην πρώτη μου θεατρική παράσταση.. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Μαργαρίτα».

Ποια ήταν η Μαργαρίτα Λαμπρινού

Η Μαργαρίτα Λαμπρινού γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1925, όπου πρωτοεμφανίστηκε σε παραστάσεις της παροικίας. Συνεργάστηκε με το θίασο Μυράτ, με το Πειραματικό θέατρο της Μαριέττας Ριάλδη, με το Αρχαίο Αττικό Θέατρο, την Ελληνική Λαϊκή Σκηνή, τον θίασο Αλίκης (Θεοδωρίδου) κ.α. Ασχολήθηκε αργότερα με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Έπαιξε σε 9 μόλις ταινίες, από το 1954 («Χαρούμενο ξεκίνημα», Δεσποινίς Δήμητρα) έως το 1984, σε δύο παραγωγές του νέου ελληνικού κινηματογράφου («Λούφα και παραλλαγή» & «Ξαφνικός έρωτας». Έπαιξε περισσότερο στο θέατρο και σε τηλεοπτικές θεατρικές παραγωγές.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024