Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Η εικαστικός ζήτησε... τηλεοπτική κάλυψη και τον αλβανό πρέσβη

Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Η εικαστικός ζήτησε… τηλεοπτική κάλυψη και τον αλβανό πρέσβη

Το μεσημέρι στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε για να καταθέσει ο 70χρονος, θύμα της  επίθεσης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στη γνωριμία του με την κατηγορουμένη και την αναγνώριση της ανήλικης από τον ίδιο, περιέγραψε τη σκηνή της επίθεσης που δέχθηκε από την 50χρονη

Toν κίνδυνο για τη ζωή του, αλλά και τον κίνδυνο που διέτρεξε η ανήλικη κόρη του, περιέγραψε ενώπιον των δικαστών και των ενόρκων του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας 0 70χρονος γιατρός τον οποίο περίπου ένα χρόνο πριν πυροβόλησε και τραυμάτισε η 50χρονη εικαστικός και μητέρα της ανήλικης.

Η γυναίκα, η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη, δικάζεται για μία σειρά από σοβαρές αξιόποινες πράξεις, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Πορνογραφικό υλικό με αγόρια και κορίτσια 10 ετών στην κατοχή του συγγραφέα – «Ήθελε πρωτογενές υλικό»

Τι δήλωσε η κατηγορούμενη

Με την έναρξη της διαδικασίας η κατηγορουμένη δήλωσε ότι δεν έχει δικηγόρο και έτσι οι δικαστές, με βάση το νόμο, προχώρησαν στον αυτεπάγγλετο διορισμό συνηγόρου από τον κατάλογο του ΔΣΑ.

Ωστόσο, η κατηγορούμενη δεν θέλησε να εκπροσωπηθεί ούτε από τον πρώτο ούτε από τον δεύτερο αυτεπαγγέλτως διορισθέντα δικηγόρο, με αποτέλεσμα η διαδικασία να ξεκινήσει χωρίς δικηγόρο υπεράσπισης.

Η κατηγορούμενη υπέβαλε διάφορα αιτήματα στο δικαστήριο, όπως αντικατάσταση των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου, τηλεοπτική κάλυψη της ακροαματικής διαδικασίας, ζητώντας ακόμα και την παρουσία του Αλβανού πρεσβευτή στο ακροατήριο προκειμένου να την υπερασπιστεί στη δίκη, αλλά και την παρουσία της ανήλικης κόρης της στη δικαστική αίθουσα ώστε να διαπιστώσει όπως είπε ότι πράγματι βρίσκεται στη ζωή. Δήλωσε δε, ότι κάνει απεργία πείνας εδώ και 20 ημέρες.

Η κατάθεση του θύματος

Το μεσημέρι στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε για να καταθέσει ο 70χρονος, θύμα της  επίθεσης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στη γνωριμία του με την κατηγορουμένη και την αναγνώριση της ανήλικης από τον ίδιο, περιέγραψε τη σκηνή της επίθεσης που δέχθηκε από την 50χρονη έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, παρουσία της ανήλικης κόρης τους.

Μάλιστα, τόνισε ότι από το 2018 ο ίδιος είχε αποκλειστικά τη γονική μέριμνα του παιδιού και στην κατηγορουμένη είχε απαγορευτεί με ασφαλιστικά μέτρα να πλησιάζει το κοριτσάκι από το 2017.

«Την είδα από μακριά να μας περιμένει έξω από την πολυκατοικία, μιλούσε στο τηλέφωνο και κρατούσε ένα τσαντάκι» είπε ο 70χρονος άνδρας, εξηγώντας πως την στιγμή εκείνη ο ίδιος βρίσκονταν με την ανήλικη κόρη τους μέσα στο αυτοκίνητό του και εισέρχονταν στο γκαράζ του διαμερίσματός του.

Η κατηγορούμενη, όπως είπε ο μάρτυρας, άνοιξε το τσαντάκι έβγαλε το περίστροφο και άρχισε να τον  πυροβολεί. «Σταμάτησε γιατί μάλλον έπαθε εμπλοκή το όπλο και επειδή με έβλεπε ζωντανό με τη λαβή του όπλου άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι Προσπάθησα να φύγω… Ήμουν αιμόφυρτος και τότε πήρε μια πέτρα και με χτύπαγε στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Σταμάτησε κάποια στιγμή να με χτυπά και είπε στο παιδί «πάμε να φύγουμε». Το παιδί ξάπλωσε κάτω για να μην πάει μαζί της».  Και πρόσθεσε από κινδύνεψε και η ανήλικη  καθώς κάποια από τις σφαίρες θα μπορούσε, όπως είπε, να έχει εξοστρακιστεί.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Νοεμβρίου.

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024