Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσαβούσογλου: Πρέπει να συνεχιστούν οι εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας

Τσαβούσογλου: Πρέπει να συνεχιστούν οι εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας

«Πιστεύουμε πως θα το ξεπεράσουμε αυτό», τόνισε ο Τσαβούσογλου διαβεβαιώνοντας πως η συμφωνία για τα δημητριακά «ωφελεί όλους».

Χρειάζεται να γίνουν συγκεκριμένα βήματα αναφορικά με τις εξαγωγές ρωσικών δημητριακών και λιπασμάτων, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να ξεπεραστουν προβλήματα ώστε να συνεχισθούν οι αποστολές δημητριακών βάσει της συμφωνίας για εξαγωγές μέσω της Μαύρης Θάλασσας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ωφελεί όλους

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα μιλήσει τις επόμενες ημέρες με τους ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

«Ο πρόεδρός μας θα μιλήσει με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι μέσα στις ερχόμενες ημέρες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών. «Πιστεύουμε πως θα το ξεπεράσουμε αυτό», πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας πως η συμφωνία για τα σιτηρά «ωφελεί όλους».

Η αναστολή της ρωσικής συμμετοχής

Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο πως αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία, η οποία έχει επιτρέψει να επαναληφθούν οι εξαγωγές ουκρανικών δημητριακών και συνήφθη τον Ιούλιο με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας.

Η αναστολή της Ρωσίας στη συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών αποτελεί αντίδραση της Μόσχας, η οποία κατήγγειλε την εμπλοκή των Βρετανών στο χτύπημα με ουκρανικά drones κατά πλοίων του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας που είχαν καθήκοντα πλοίων ασφαλείας για την προστασία των πλοίων που μετέφεραν τα εξαγόμενα σιτηρά.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η συμφωνία για τα σιτηρά δεν τερματίζεται αλλά αναστέλλεται, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η θαλάσσια ασφάλεια καθώς η υλοποίηση των εξαγωγών σιτηρών υπό αυτές τις συνθήκες ήταν πολύ επικίνδυνη.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024