Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Oλα για την Εθνική

Oλα για την Εθνική

Η αλλαγή στο διοικητικό πόστο της Ευρωλίγκας, όπου μετά από 20 και πλέον χρόνια ο Τζόρντι Μπερτομέου αντικαταστάθηκε από τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από πολλούς, μεταξύ των οποίων ήταν και η ΦΙΜΠΑ. Καθώς πλέον ήταν ορατός ένας πιο ουσιαστικός διάλογος με γνώμονα το καλό του αθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά […]

Η αλλαγή στο διοικητικό πόστο της Ευρωλίγκας, όπου μετά από 20 και πλέον χρόνια ο Τζόρντι Μπερτομέου αντικαταστάθηκε από τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από πολλούς, μεταξύ των οποίων ήταν και η ΦΙΜΠΑ.

Καθώς πλέον ήταν ορατός ένας πιο ουσιαστικός διάλογος με γνώμονα το καλό του αθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά τόσο έντονα, από την εποχή της δημιουργίας των παραθύρων (προκριματικά εθνικών ομάδων είτε για Ευρωμπάσκετ είτε για Μουντομπάσκετ) της διεθνούς ομοσπονδίας, υπάρχει τέτοια κινητοποίηση στις ομάδες της Ευρωλίγκας με παίκτες και προπονητές να δίνουν προτεραιότητα στις εθνικές ομάδες!

Το δέλεαρ της πρόκρισης στα τελικά του Μουντομπάσκετ του 2023 (σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία) είναι τεράστιο για όλες τις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση θα δοθούν (μέσω της κατάταξης) και τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Ιδιαίτερα στον όμιλό μας όπου γίνεται χαμός με τη Λετονία να προπορεύεται και να ακολουθούμε εμείς, οι Βέλγοι, οι Σέρβοι και οι Τούρκοι έχουν ήδη αρχίσει οι διεργασίες.

Ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Εγκίν Αταμάν είναι παράλληλα και προπονητής της εθνικής ομάδας της Τουρκίας που παίζει το τελευταίο της χαρτί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου απέναντι στο Βέλγιο. Ετσι προορίζει τους τούρκους διεθνείς της ομάδας του να απέχουν από το παιχνίδι της Εφές στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ (10.11) για να είναι στην εθνική.

Επίσης Φενερμπαχτσέ και Ερυθρός Αστέρας αποφάσισαν να αλλάξουν το παιχνίδι τους κατά μια μέρα (να διεξαχθεί 10/11 αντί για τις 11/11) και αυτό διευκολύνει και την Εθνική μας καθώς ο κόουτς της τουρκικής ομάδας Δημήτρης Ιτούδης όσο και ο Νικ Καλάθης θα είναι διαθέσιμοι για την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με τη Λετονία στο Ηράκλειο την επόμενη μέρα (11/11, 19.00).

Αντίστοιχα, ο Σκότι Ουίλμπεκιν θα μπορέσει να ενισχύσει την Εθνική Τουρκίας, αφού ο Σέιν Λάρκιν παραμένει στα πιτς, ενώ ο Μάρκο Γκούντουριτς θα μπορέσει επίσης να τεθεί στη διάθεση του Σβέτισλαβ Πέσιτς και της Εθνικής Σερβίας.

Σίγουρα κάποιοι Ελληνες του Ολυμπιακού θα ταξιδέψουν την επομένη του αγώνα με την Παρτιζάν στο ΣΕΦ (10/11) στο Ηράκλειο, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να δώσει κάποιον παίκτη καθώς παίζει με την Μπασκόνια ίδια μέρα (11/11).

Τη Δευτέρα κόντρα στο Βέλγιο στο Μονς (14/11) η Εθνική αναμένεται να έχει πλήρη σύνθεση αλλά το παιχνίδι με τη Λετονία είναι εξαιρετικά κρίσιμο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και οι Ιταλοί μετέθεσαν κατά μια μέρα νωρίτερα το ντέρμπι Αρμάνι – Βίρτους, όλα αυτά με τις ευλογίες του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Ευρωλίγκας Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024