Σκηνές τρόμου έζησαν οι 180 επιβάτες στην Ινδία, όταν κατά τη διάρκεια της απογείωσης παρατήρησαν μια φωτεινή λάμψη από το παράθυρο. Όπως φάνηκε εκ των υστέρων από το υλικό που τράβηξαν οι ίδιοι, ο κινητήρας έπιασε φωτιά.
Συγκεκριμένα, η πτήση μετέφερε 184 άτομα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi του Δελχί προς το κέντρο Μπανγκαλόρ (σσ. πρωτεύουσα του νότιου κρατιδίου Καρνατάκα της Ινδίας).
Ο πιλότος είχε μόλις αρχίσει την ώθησή του αεροσκάφους στον διάδρομο προσγείωσης όταν εντοπίστηκε η φωτιά, αναγκάζοντας τον να διακόψει την απογείωση και να εκκενώσει την καμπίνα.
Απίστευτο υλικό που τραβήχτηκε μέσα από το αεροπλάνο έδειξε πορτοκαλί σπινθήρες κάτω από το φτερό καθώς το αεροπλάνο προσπαθούσε να απογειωθεί.
Δείτε το σοκαριστικό βίντεο
https://youtu.be/3mxHUmm3I34
Οι επιβάτες ανέφεραν επίσης ότι άκουσαν έναν δυνατό κρότο πριν δουν τις φλόγες. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το αεροπλάνο εκκενώθηκε με ασφάλεια.
Μάλιστα, υπήρχε κίνδυνος να επικρατήσει χάος, καθώς πολλοί έλυσαν τους ιμάντες τους και σηκώθηκαν από τις θέσεις τους. Ωστόσο, το πλήρωμα ήταν εκεί για να τους καθησυχάσει.
«Όλοι ήταν νευρικοί και είχαν τις αμφιβολίες τους και προσπαθούσαν να καταλάβουν την κατάσταση» δήλωσε ένας επιβάτης στην Indian Express. «Δεν ξέρω πόσοι πραγματικά το είδαν εκείνη τη στιγμή, δεδομένου ότι πολλοί ηλικιωμένοι και παιδιά κάθονταν σε αυτές τις σειρές. Όμως, όλοι αντιλήφθηκαν τη φωτιά», πρόσθεσε.
Ο Arun Kumar, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας, δήλωσε: «Προτεραιότητα αποτελεί η λεπτομερής διερεύνηση του περιστατικού και η εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς στον κινητήρα. Ευτυχώς, η πυρκαγιά κατασβέστηκε γρήγορα και το αεροσκάφος είναι πλέον καθηλωμένο στο έδαφος».
Η IndiGo δήλωσε ότι το αεροσκάφος αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα, «αμέσως μετά το οποίο ο πιλότος διέκοψε την απογείωση και το αεροσκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στην αποβάθρα. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς και ένα εναλλακτικό αεροσκάφος κανονίστηκε για να εκτελέσει την πτήση, η οποία απογειώθηκε στις 12.16 π.μ. του Σαββάτου», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας