Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάκκαρη: «Πολλές φορές ο κόσμος είναι αυστηρός με εμένα και τον Στέφανο»

Σάκκαρη: «Πολλές φορές ο κόσμος είναι αυστηρός με εμένα και τον Στέφανο»

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε στη συνέντευξη τύπου του WTA Finals, για το γεγονός ότι δύο Έλληνες βρίσκονται στο top-5 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο ο κόσμος είναι αυστηρός μαζί τους.

Τη Δευτέρα η Μαρία Σάκκαρη ρίχνεται στη μάχη του WTA Finals το οποίο θα διεξαχθεί στο Τέξας. Η πρώτη αντίπαλος της 27χρονης στη διοργάνωση θα είναι η Τζέσικα Πεγκούλα Νο. 3 στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου πριν την έναρξη της διοργάνωσης, η Ελληνίδα τενίστρια μίλησε για το γεγονός ότι βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στο συγκεκριμένο τουρνουά ως μία από τις οκτώ καλύτερες τενίστριες του κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Το μεγάλο αφιέρωμα στον Ντόι και το απόλυτο του Ολυμπιακού

Επίσης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι παρόλο που εκείνη και Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκονται αμφότεροι στο top-5 της παγκόσμιας κατάταξης, ο κόσμος είναι αρκετά αυστηρός μαζί τους.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Όλες οι κοπέλες που είμαστε εδώ είμαστε ενθουσιασμένες, γιατί για να είσαι σ’ αυτό το τουρνουά σημαίνει πως είχες μια καλή χρονιά. Το να είμαι εδώ για άλλη μια χρονιά, είναι μια πολύ καλή επιβράβευση για τις καλές σεζόν που κάνω. Προσωπικά, είμαι πολύ ενθουσιασμένη που σε μια τόσο μπερδεμένη σεζόν κατάφερα να πάρω το εισιτήριο γι’ αυτό το τουρνουά. Δεν έχει σημασία τι θα συμβεί στο τουρνουά, το ότι παίξω με τις καλύτερες παίκτριες του tour είναι ήδη κάτι απίθανο»

Για το εάν της προκάλεσε έκπληξη ότι κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση:

«Δεν με εξέπληξε που προκρίθηκα στο τουρνουά. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου βρισκόμουν συνεχώς στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης και τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Είχα προβλήματα αυτή τη χρονιά, αλλά σιγά-σιγά κατάφερα να βρω ρυθμό στο τέλος της σεζόν. Έκανα πολύ καλή δουλειά στη Γουαδαλαχάρα και ελπίζω να συνεχίσω το ίδιο δυνατά και στο Τέξας. Μου αξίζει να βρίσκομαι εδώ.»

Για το United Cup που θα γίνει τον Ιανουάριο όπου η Μαρία Σάκκαρη θα συμμετάσχει μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αναφέρθηκε στα κατορθώματα των δυο τους, αλλά και στην σκληρή κριτική που δέχονται.

«Είναι μια μοναδική και ξεχωριστή ευκαιρία για τους παίκτες που θα αγωνιστούν σ’ αυτό το τουρνουά. Είμαι ενθουσιασμένη για την Ελλάδα, γιατί είναι μια μικρή χώρα, που έχει όμως δυο μεγάλους παίκτες. Πιθανότατα θα είμαστε στις κορυφαίες θέσεις του ταμπλό αν εγώ και ο Στέφανος διατηρηθούμε τόσο ψηλά στην κατάταξη.

Εφόσον συμβεί αυτό, θα είναι ξεχωριστό για τη χώρα μας. Θέλω ο κόσμος να θυμάται αυτή τη στιγμή, επειδή πολλές φορές γίνεται πολύ αυστηρός με εμένα και με τον Στέφανο. Χάσαμε τους τελικούς που παίξαμε πριν λίγες εβδομάδες και ο κόσμος ξέχασε αμέσως πόσα έχουμε πετύχει. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει δυο παίκτες στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Το είχατε ποτέ φανταστεί αυτό;»

Για την εξαιρετική χρονιά της Σφιόντεκ:

«Δεν είναι κρυφό ότι η Ίγκα Σφιόντεκ παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο όλη τη χρονιά. Τη σέβομαι πάρα πολύ και ξέρω ότι και εκείνη με σέβεται. Είναι συναρπαστικό να έχουμε κάποια σαν κι αυτή, τόσο νέα, να κάνει αυτά τα πράγματα που κάνει. Δεν ξέρω αν θα νιώσει πίεση σ’ αυτό το τουρνουά, αλλά ξέρουμε σίγουρα πως όλες οι υπόλοιπες θα θέλουμε πολύ να την κερδίσουμε. Όλες οι παίκτριες στο τουρνουά τη σέβονται πολύ.»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024