Την αφορμή την έδωσε ο ένας ακόμη ορισμός του Τάσου Σιδηρόπουλου σε αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στη φετινή Super League. Αν δεν το μάθατε; Θα είναι ο διαιτητής (και) στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Βόλο. Γιατί; Διότι τον επέλεξε ο Στιβ Μπένετ για 4η φορά φέτος σε ένα δείγμα -τυπικά 10 αλλά πρακτικά…- 7 αγωνιστικών να πάρει θέση σε μια αναμέτρηση του πρωτοπόρου στον βαθμολογικό πίνακα.

Ναι, εξελίσσεται σε κάτι σαν «γούρι» για τους Πράσινους ο (κατά την άποψη λίγων και εκλεκτών)… κορυφαίος. Και αν συνεχίσει έτσι; Ποιος ξέρει, ίσως τελικά να γίνει μόνιμος στα ματς της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε να χαλάς μια επιτυχημένη συνταγή.

Η υπόθεση είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Και τραβά πλέον από τον Αύγουστο. Παναθηναϊκός-Ιωνικός τη 1η αγωνιστική με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο. Παναθηναϊκός-Αστέρας την 7η με τον Σιδηρόπουλο VAR. Βόλος-Παναθηναϊκός με τον Σιδηρόπουλο διαιτητή για την 10η. Και βέβαια ποιος ξεχνά ότι ο Στιβ Μπένετ ενώ πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος υπήρξε συμφωνία με τις ομάδες της Super League ότι στα ματς ανάμεσα στο Big-5 οι ορισμοί θα είναι αποκλειστικά «ξένοι», τον διάλεξε και για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (4η) πριν τον αποσύρει μέσα σε κατακραυγή ο Τάκης Μπαλτάκος.

Τι έγινε στο Παναθηναϊκός-Ιωνικός; Νίκη 1-0 για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς με πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Τι έγινε στο Παναθηναϊκός-Αστέρας; Νίκη για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με πέναλτι στο 77΄ το οποίο υπέδειξε ουσιαστικά από το VAR ο Τάσος Σιδηρόπουλος και με το οποίο είναι αλήθεια πως δεν προέκυψε μόνο το τρίποντο στους νικητές αλλά και μπόλικο γέλιο στους (τηλε)θεατές.

Τι άλλο έχει σφυρίξει φέτος ο… κορυφαίος; Ήταν διαιτητής στο ΑΕΚ-Ατρόμητος για την 8η αγωνιστική. Έληξε 1-0 με πέναλτι που μετέτρεψαν σε γκολ οι γηπεδούχοι στο 90΄+4΄. Συζητήθηκε όμως ακόμη περισσότερο για το οφθαλμοφανές πέναλτι που δεν δόθηκε στο 90’ +7΄στον Ατρόμητο όταν ο Μάνταλος το γύρισε στην ελληνορωμαϊκή προσπαθώντας να μαρκάρει σε ένα κόρνερ. Ποιος ήταν ο VAR σε αυτό το ματς; Ο Γκορτζίλας που πάει σετ –κάτι σε φούστα μπλούζα που έλεγαν παλιά οι γυναίκες- με τον Σιδηρόπουλο στον Βόλο το Σάββατο. Είπαμε οι πετυχημένες συνταγές…

Bonus στην καταπληκτική φετινή επίδοση του Σιδηρόπουλο; Η παρουσία του στο ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης την Κυριακή για την 9η αγωνιστική. Έληξε 2-2 με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 90΄+7΄. Πέναλτι που έδωσε το VAR μια μαντέψτε ποιος ήταν ο VARιστας.

Με έναν διαβολικό τρόπο λοιπόν ο Σιδηρόπουλος φέτος είτε σαν διαιτητής, είτε σαν VAR έχει δώσει άμεσα (ή μέσω της video συμβουλής του στον διαιτητή) 4 πέναλτι: 2 στον Παναθηναϊκό, 1 στην ΑΕΚ και 1 στον ΠΑΟΚ. Πέναλτι που τελικά ζύγισαν +4 βαθμούς για τον Παναθηναϊκό +2 για την ΑΕΚ και +1 για τον ΠΑΟΚ. Και δεν έδωσε ένα πέναλτι ως όφειλε στον Ατρόμητο σε βάρος της ΑΕΚ. Όλα αυτά στις 9 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.