Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Ο Κάνααν τον ανεβάζει ακόμα περισσότερο

Ολυμπιακός: Ο Κάνααν τον ανεβάζει ακόμα περισσότερο

Ο Αϊζάια Κάνααν πραγματοποίησε την πρώτη του πολύ καλή εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού, απέναντι στον Άρη κι έδειξε πως η δική του αγωνιστική άνοδος μπορεί να εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός  πέρασε με άνεση χθες (24/10) από το Αλεξάνδρειο και συνεχίζει το απόλυτο των νικών του σε όλες τις διοργανώσεις φέτος (9Χ9). Κι αν το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη ξεχαστεί γρήγορα από τους ερυθρόλευκους, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να έχει έναν έξτρα λόγο να χαμογελάει και αυτός είναι η εμφάνιση του Αϊζάια Κάνααν.

Ο Αμερικανός γκαρντ, έκανε ένα βήμα μπροστά στο «Nick Gallis Hall» και έδειξε σε όλους γιατί ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδος τον εμπιστεύεται και πως μπορεί να γίνει ο παράγοντας «Χ» στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ανεβάζοντας τον σε ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο.

Είναι αλήθεια πως στα πρώτα (επίσημα τουλάχιστον) παιχνίδια της ομάδας, ο Κάνααν δεν είχε αποδώσει τα αναμενόμενα και έμοιαζε αρκετά μακριά από τον καλό του εαυτό. Βλέπετε στους επτά αγώνες που είχαν προηγηθεί (δεν έπαιξε με τον Απόλλωνα Πάτρας λόγω αδιαθεσίας) μετρούσε μόλις 3/12 δίποντα και 6/22 τρίποντα σε Super Cup, Basket League και EuroLeague.

Για έναν παίκτη με τη δική του εκτελεστική δεινότητα, όπως έχει αποδείξει πολύ καλά στην Ευρώπη τις προηγούμενες χρονιές, οι παραπάνω αριθμοί καταδεικνύουν το πρόβλημα που υπήρχε. Με τον ίδιο τον παίκτη να φαίνεται πως δεν είχε καταφέρει να «κουμπώσει» με την εξαιρετική πορεία της υπόλοιπης ομάδας στο αγωνιστικό κομμάτι.

Μέχρι το χθεσινό ματς και συγκεκριμένα το δεύτερο ημίχρονο. Εκεί που σαν κάποιο κουμπί να πατήθηκε και να βγήκε στο παρκέ ο γνωστός Κάνααν. Το αποτέλεσμα; 4/6 τρίποντα, 14 πόντοι και 3 ασίστ. Και τα περισσότερα από αυτά σε περίπου 6 αγωνιστικά λεπτά. Έξι λεπτά γεμάτα ποιότητα και κυρίως γεμάτα εκτελεστική ικανότητα.

Μην ξεχνάμε πως ο Κάνααν από την αρχή της θητείας του στον Ολυμπιακό, κουβαλάει το βάρος της ταμπέλας του αντικαταστάτη του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Επίσης η αλήθεια είναι πως ήταν μπασκετικά… παράλογο ένας παίκτης με τόσο καλά ποσοστά στο μακρινό σουτ να δυσκολεύεται τόσο πολύ να βρει ρυθμό, ειδικά μέσα σε μια ομάδα που όλα λειτουργούν ρολόι.

Πλέον απομένει να φανεί αν η χθεσινή εμφάνιση θα αποτελέσει έναυσμα για να γίνει ο Κάνααν αυτό ακριβώς που έχει στο μυαλό του ο κόουτς Μπαρτζώκας και να απογειώσει ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που έχει κατά μέσο όρο ενεργητικό 89 πόντους στην Ευρώπη και 90,3 στην Ελλάδα χωρίς τη μεγάλη συνεισφορά του Αμερικανού.

Επόμενο τεστ για τον Κάνααν και τον Ολυμπιακό, η πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τη Μονακό στο ΣΕΦ (27/10). Με άπαντες στο λιμάνι να ευελπιστούν σε μια ανάλογη εμφάνιση του 31χρονου.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024