Έσκισαν την ελληνική σημαία και στη θέση της έβαλαν… λάστιχα
«Απαράδεκτη ενέργεια»
Σε μία απαράδεκτη ενέργεια προχώρησαν άγνωστοι στην περιοχή των Καναλίων Μαγνησίας, οι οποίοι κατέβασαν και έσκισαν την ελληνική σημαία από το προαύλιο του νηπιαγωγείου της περιοχής και στη θέση του ιστού έβαλαν… λάστιχα αυτοκινήτων!
Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, το συμβάν έγινε πιθανότατα μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, οπότε και το νηπιαγωγείο δεν λειτουργούσε. Έως και την Παρασκευή το μεσημέρι, η ελληνική σημαία κυμάτιζε στο σχολικό προαύλιο, ενόψει και του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
- Διαβάστε επίσης: Υψώθηκε και εντυπωσιάζει η μεγαλύτερη ελληνική σημαία του κόσμου
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (25/10), όταν εκπαιδευτικοί πήγαν στο νηπιαγωγείο, ήρθαν αντιμέτωποι με τον βανδαλισμό. Η ελληνική σημαία έλειπε από τον ιστό και στη θέση της υπήρχαν περασμένα το ένα πάνω στο άλλο, πέντε λάστιχα αυτοκινήτου.
Κοιτώντας πιο προσεκτικά στο προαύλιο, βρήκαν κομμάτια της ελληνικής σημαίας. Όπως εικάζεται δράστες μπήκαν μέσα στη σχολική αυλή, κατέβασαν, έσκισαν τη σημαία και την πέταξαν κάτω, ενώ στη συνέχεια έβαλαν στη θέση της τα ελαστικά.
«Απαράδεκτη ενέργεια»
Εκπαιδευτικοί ανέφεραν άμεσα το περιστατικό στον Δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά και στην αστυνομία, ενώ το μεσημέρι ενημερώθηκε και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.
Πάντως άμεσα κινήθηκαν οι ενέργειες τόσο από το σχολείο όσο και από τον Δήμο για την παραγγελία νέας σημαίας προκειμένου να αναρτηθεί και πάλι στο σχολείο που προετοιμάζεται για τον εορτασμό του έπους του ’40, την ερχόμενη Παρασκευή.
«Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια και μάλιστα παραμονή της Εθνικής Επετείου, μιας ημέρας που είναι τόσο σημαντική για όλους μας», σχολίασε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς στις Αχαρνές – 14 συλλήψεις
- ΠΑΟΚ – Βέστερλο 4-0: Ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο με «Ντέλια» και Καμαρά
- Χειροκίνητο ή αυτόματο; Τι αποκάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες για την επίδραση της οδήγησης στον εγκέφαλο
- Θεσσαλονίκη: 30άρηδες οι δράστες των τριών εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
- Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 6 περιφέρειες την Κυριακή (5/7)
- Βιασμοί, μορφίνη και καμμένα πτώματα: To Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι ήταν φρικτά σκοτεινό
- Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-128x85.webp)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)











![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-315x220.webp)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442