
Αλέξης Τσίπρας: Το μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού
«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού οφείλουμε να δεσμευτούμε σε μία ολιστική πολιτική για τον καρκίνο, με δημόσιους πόρους σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών.
Ως παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού έχει οριστεί η 25η Οκτωβρίου και ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμά του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
«Οφείλουμε να δεσμευτούμε σε μία ολιστική πολιτική για τον καρκίνο, με δημόσιους πόρους σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών», έγραψε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε τις διαγνωστικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Να δεσμευτούμε σε μία ολιστική πολιτική για τον καρκίνο
«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού οφείλουμε να δεσμευτούμε σε μία ολιστική πολιτική για τον καρκίνο, με δημόσιους πόρους σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών.
Επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε πράξη η δωρεάν καθολική πρόσβαση των καρκινοπαθών -συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων- στην αναγκαία διαγνωστική και θεραπευτική φροντίδα και στα καινοτόμα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ).
Επί ΣΥΡΙΖΑ καθιερώθηκε η δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, μετά από πρωτοβουλία γυναικών βουλευτών όλων των κομμάτων με επικεφαλής την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.
Αυτά ήταν τα πρώτα σημαντικά βήματα.
Με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από μία προοδευτική κυβέρνηση, συνεχίζουμε με στόχο την εξασφάλιση στους πολίτες ενός ολοκληρωμένου συστήματος υπηρεσιών, που να καλύπτει από την πρωτογενή πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση μέχρι την ευχερή πρόσβαση στα σύγχρονα θεραπευτικά σχήματα και την κατ’ οίκον φροντίδα, υπό την επιστημονική ευθύνη του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών, το οποίο νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Μία αγορά εργασίας που απαιτεί τα πάντα, αλλά προσφέρει ψίχουλα: Η αλήθεια πίσω από την «απρόθυμη» Gen Z
- Παρά τα θετικά σημάδια για συνομιλίες ο Τραμπ ζητά συμφωνία μέχρι την Τετάρτη – «Αλλιώς μπορεί να ρίξουμε βόμβες»
- Γιώργος Μυλωνάκης: Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ


