Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Η συντριπτική πλειοψηφία ανησυχεί για την ακρίβεια - Τι λένε οι πολίτες για εγκληματικότητα και ελληνοτουρκικά

Δημοσκόπηση: Η συντριπτική πλειοψηφία ανησυχεί για την ακρίβεια – Τι λένε οι πολίτες για εγκληματικότητα και ελληνοτουρκικά

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για την ακρίβεια και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

Τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες παρουσιάζει νέα δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με τα ευρήματα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ανησυχεί για την ακρίβεια και τον δύσκολο χειμώνα σε ποσοστό 84,5% ενώ ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά με ποσοστό 44,1% και η εγκληματικότητα με ποσοστό 37,8% και ο πόλεμος στην Ουκρανία με 34%.

Σχετικά με την κύρια αιτία των ανατιμήσεων το 57,1% απάντησε ότι οφείλεται στην ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο και το 40% στην κυβερνητική πολιτική.

Σε σχέση με το πώς αξιολογούν οι πολίτες τα μέτρα στήριξης το 39,8% υποστηρίζει ότι δεν αποτελούν βοήθεια, το 39,1% τα χαρακτηρίζει μικρή αλλά αναγκαία βοήθεια, ενώ το 20,2% των ερωτηθέντων λένε ότι είναι σημαντική βοήθεια.

Ειδικότερα το «καλάθι του νοικοκυριού» το 32,5% το αξιολογεί θετικά και πιστεύει ότι είναι αναγκαίο, το 34,3% το «βλέπει» με κάποιες επιφυλάξεις, ενώ το 29,3% το αξιολογεί αρνητικά και ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Σχετικά με την αυστηροποίηση ποινών για τα σοβαρά εγκλήματα το 93,5% λέει «ναι» και το 5,6% λέει «όχι», ενώ για τη συχνότητα των πολύ σοβαρών εγκλημάτων το 65,8% λέει ότι υπάρχει αύξηση, ενώ το 32,6% υποστηρίζει ότι είναι όπως πριν αλλά προβάλλονται περισσότερο.

Το 39,5% των πολιτών που ερωτήθηκαν λένε ότι η υπόθεση με τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης στον Κολωνό είναι αυτή που τους έχει συγκλονίσει περισσότερο ενώ ακολουθεί η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ποσοστό 37,9%.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024