Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος: Νέα στοιχεία για το έγκλημα στη Μεσαιωνική πόλη

Ρόδος: Νέα στοιχεία για το έγκλημα στη Μεσαιωνική πόλη

Παρουσιάστηκαν τα νέα στοιχεία της υπόθεσης και φωτίστηκαν από τους ίδιους τους συγγενείς κάποια σκοτεινά σημεία

Το «Τούνελ» άναψε τα φώτα του το βράδυ της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου ζωντανά από τη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, σε μία προσπάθεια να φωτιστεί το στυγερό έγκλημα, με θύμα τον βιοπαλαιστή οικογενειάρχη.

Τα παιδιά του Γιώργου Καρυώτη βρέθηκαν μαζί με τον ρεπόρτερ της εκπομπής έξω από το σπίτι της Οδού Ειρήνης, όπου εντοπίστηκε δολοφονημένος το μεσημέρι της Τρίτης 14 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Την κυνήγησε, την σκότωσε και την έθαψε: Τον ανακάλυψαν μετά από 26 χρόνια – Το πτώμα της ακόμα…

Παρουσιάστηκαν τα νέα στοιχεία της υπόθεσης και φωτίστηκαν από τους ίδιους τους συγγενείς κάποια σκοτεινά σημεία.

Tι αντίκρισαν στον τόπο του εγκλήματος

Ο γιος του θύματος, Βαγγέλης Καρυώτης, ήταν ο άνθρωπος που τον βρήκε δολοφονημένο. Ο ίδιος μαζί με τον φίλο και γείτονα του πατέρα του, Μάκη Πετρίδενα, μίλησαν για όσα αντίκρυσαν όταν μπήκαν πρώτοι στον τόπο του εγκλήματος.

Η Αγγελική Νικολούλη τους ρώτησε εάν αντίκρυσαν σημάδια στους καρπούς και στο λαιμό του θύματος από τα κορδόνια που ήταν δεμένος, αλλά και από το σχοινί που ήταν περασμένο τρεις φορές στο λαιμό του.

Η εικόνα που έδωσαν δεν παρέπεμπε σε στραγγαλισμό από το σχοινί και η δημοσιογράφος αναρωτήθηκε εάν το όλο σκηνικό ήταν σκηνοθετημένο για να μη φανεί η πραγματική αιτία θανάτου του άτυχου λιμενεργάτη.

Φαίνεται πως του έκλεισαν με μία πετσέτα που ήταν πεταμένη δίπλα του, τις αεροφόρους οδούς, για να μη φωνάξει και τον αντιληφθούν οι γείτονες.

Στην πορεία της εκπομπής αναφέρθηκε πως το άτομο που είδε ξημερώματα μάρτυρας έξω από το σπίτι του Καρυώτη, πιθανότατα να ήταν κάποιος διερχόμενος τουρίστας και όχι ο δολοφόνος του.

Ο γιος του, Βαγγέλης, μίλησε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις κάμερες ασφαλείας στις ελεγχόμενες πύλες της Παλιάς πόλης.

«Εγώ πέρασα κανονικά με τη μηχανή μου από την πύλη του Άη Γιάννη, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, μία ημέρα πριν βρω τον πατέρα μου δολοφονημένο. Οι αστυνομικοί λένε πως καμία κάμερα δεν με κατέγραψε. Τι να πω…» αναρωτήθηκε.

«Παραδώσαμε το υλικό από τις κάμερες στην αστυνομία…»

Ο Στέφανος Δράκος, Αντιδήμαρχος Ρόδου, μίλησε στο «Τούνελ» για το πρωτοφανές έγκλημα που συγκλόνισε την κλειστή κοινωνία στο νησί των Ιπποτών.

«Είναι μία σοκαριστική είδηση, όχι μόνο για τη Μεσαιωνική πόλη, αλλά και για τη Ρόδο γενικότερα, γιατί μιλάμε για ένα μέρος που δεν παρουσιάζει εγκληματικότητα. Ειδικά όμως μέσα στη Μεσαιωνική πόλη, όπου υπάρχει ακόμα ο ορισμός της παλιάς γειτονιάς, η εγκληματικότητα είναι μηδέν. Εκεί οι κάτοικοι κοιμούνται με τις πόρτες ανοιχτές, γιατί υπάρχει η εμπιστοσύνη του γείτονα με γείτονα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Δράκος.

Μιλώντας για την ελεγχόμενη είσοδο στη Μεσαιωνική πόλη και στην περίπτωση οι κάμερες να έχουν καταγράψει τον ή τους δράστες, τόνισε:

«Εφαρμόσαμε ένα νέο σύστημα με ειδική τεχνολογία με κάμερες τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες διαβάζουν τις πινακίδες των οχημάτων και έτσι επιτρέπεται η πρόσβαση σε οχήματα κυρίως των μόνιμων κατοίκων. Τα στοιχεία λόγω προσωπικών δεδομένων δεν διαβιβάζονται κάπου. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως στη συγκεκριμένη, μπορούν να δοθούν στις Αρχές, όπως και έγινε, αφού μας ζητήθηκε η συνδρομή μας και συνεργαστήκαμε από την πρώτη στιγμή. Πέρα από τις εφτά ελεγχόμενες πύλες οι οποίες είναι για τα οχήματα, υπάρχουν πολλές ακόμα για τους πεζούς και εκεί δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος» κατέληξε.

Ο διαπληκτισμός

Ο Βαγγέλης Καρυώτης είχε μιλήσει στο «Τούνελ» για ένα άτομο που έκανε παρέα με τον πατέρα του και λίγο καιρό πριν τη δολοφονία του, είχαν διαπληκτιστεί.

Η εκπομπή εντόπισε τον μάρτυρα και μετέφερε την κουβέντα που είχε μαζί του ο δημοσιογράφος.

Μάρτυρας: Δεν ξέρω κανέναν Γιώργο, ούτε για το φόνο…

«Δεν τον γνωρίζω αυτόν που μου λέτε. Πρώτη φορά ακούω για τη δολοφονία από εσάς. Δεν τον ξέρω σας λέω. Έχετε καμιά φωτογραφία του να μου δείξετε;» ρώτησε τον ρεπόρτερ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και έκλεισαν ραντεβού να τα πουν από κοντά.

Ο δημοσιογράφος του έδειξε μία πρόσφατη φωτογραφία του θύματος. «Όχι ρε φίλε. Δεν τον ξέρω αυτόν τον κύριο. Λυπάμαι…»

-«Μάρτυρες που έχουμε βρει μας λένε ότι κάνατε παρέα. Ότι βρισκόσασταν σε κάποιο χώρο για καφέ…»

-«Σού είπαν για μένα; Λάθος. Για άλλον θα σου λένε…» επέμενε στην κουβέντα τους.

-«Για σας μου έχουν πει, όχι για άλλον. Λένε ότι τελευταία, λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του, είχατε τσακωθεί», είπε ο δημοσιογράφος και ο μάρτυρας κατέληξε:

-«Όχι, όχι. Ψάξε αλλού»

Πηγή: anikolouli.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024