Απευθυνόμενη λοιπόν στους αποδοκιμαστές της, τους αποστομώνει λέγοντας ότι «διασκεδάζει μαζί τους».
Δεν μένει όμως εκεί. «Με μένα ονειρευτήκατε απ’ τις οθόνες, και εσείς είσαστε ακόμα στον εξώστη» λέει χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια τους λέει «καθίστε ήσυχα τώρα» και αναφέρεται στη δική της βράβευση στο 1ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1960 για τη Μανταλένα.
Για την ιστορία, το βραβείο που εν τέλει απένειμε, κέρδισε ο Δημήτρης Αλεξανδρής για την ταινία «Με μια κραυγή», στην οποία πρωταγωνίστησε με τη Βίκυ Βολιώτη.
«O πρίγκιπας της ζωής μου είμαι εγώ»
Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η μοναδική αποστομωτική απάντηση που είχε δώσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Αυτή τη φορά ήταν κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στον Νίκο Χατζηνικολάου το 1993. Ο Χατζηνικολάου τη ρωτάει πώς ένιωσε που ήταν ερωτευμένος μαζί της ο πρίγκιπας της Ελλάδας και αν ένιωσε βασίλισσα.
Η Αλίκη απάντησε πως ακριβώς επειδή ένιωθε από μόνη της πως είναι βασίλισσα, δεν «περίμενε το πριγκιπόπουλο».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.