Η κάψουλα της SpaceX που μετέφερε τέσσερις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) προσθαλασσώθηκε με ασφάλεια – λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) – στ’ ανοικτά των ακτών της Φλόριντα.

Με τη συνδρομή αλεξίπτωτων

Με την κάψουλα «Freedom» επέστρεψαν στη Γη τρεις αμερικανοί αστροναύτες και μια ιταλίδα συνάδελφός τους, ολοκληρώνοντας τη σχεδόν 6μηνη παραμονή τους στον ISS.

Δείτε ακόμα – SpaceX: Χρυσό συμβόλαιο με τη NASA για αποστολές στον ISS

Στην αποστολή Crew-4 προς τον ISS, η οποία ξεκίνησε στις 27 Απριλίου, συμμετείχαν οι Αμερικανοί Κιέλ Λίντγκρεν (49 ετών), Τζέσικα Γουάτκινς (34 ετών), Μπομπ Χάινς (47 ετών) και η Ιταλίδα Σαμάνθα Κριστοφερέτι (45 ετών), η οποία ήταν επικεφαλής.

Η κάψουλα προσθαλασσώθηκε με ασφάλεια στις 16:55 (τοπική ώρα) με τη συνδρομή αλεξίπτωτων (φωτογραφία, επάνω, από τη NASA) και η διαδικασία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) και την ιδιωτική εταιρεία SpaceX του Ιλιον Μασκ.

Και ρωσίδα κοσμοναύτης

Οι τέσσερις αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη μια εβδομάδα μετά την άφιξη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της αποστολής Crew-5, την οποία απαρτίζουν η ρωσίδα κοσμοναύτης Αννα Κίκινα, οι αμερικανοί αστροναύτες Τζος Κασάντα και Νικόλ Μαν, και ο ιάπωνας συνάδελφός τους Κοΐτσι Ουακάτα.

Πηγή: ΑΠΕ