
Βρετανία: Ακτιβίστριες κατά της κλιματικής αλλαγής πέταξαν ντοματόσουπα στον πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Bαν Γκογκ
Επίθεση με ντοματόσουπα κατά του πίνακα «Ηλιοτρόπια» του βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου
Ακτιβίστριες για την κλιματική αλλαγή πέταξαν δύο κονσέρβες ντοματόσουπα Heinz στο πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, ανακοίνωσε η οργάνωση Just Stop Oil.
Βίντεο που αναρτήθηκε από την οργάνωση, η οποία έχει οργανώσει τις δύο τελευταίες εβδομάδες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην βρετανική πρωτεύουσα, δείχνει τις δύο γυναίκες να πετούν την σούπα στον πίνακα, μία από τις πέντε εκδοχές του που εκτίθενται σε μουσεία και γκαλερί σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Αστυνομικοί βρέθηκαν γρήγορα επί τόπου στην Εθνική Πινακοθήκη σήμερα το πρωί αφού δύο ακτιβίστριες της Just Stop Oil πέταξαν ουσία σε πίνακα και στην συνέχεια κόλλησαν τα χέρια τους στον τοίχο», ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter. Και οι δύο συνελήφθησαν για εγκληματική φθορά και διακεκριμένη καταπάτηση.
Just stop oil hooligans have thrown soup over a Van Gogh piece at the national gallery and then glued themselves to pic.twitter.com/S1iyXb4Pqt
— Sophie Corcoran (@sophielouisecc) October 14, 2022
Η οργάνωση Just Stop Oil διευκρινίζει ότι ο πίνακας του 1888 έχει αξία 84,2 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τις τελευταίες ημέρες ακτιβιστές της οργάνωσης είχαν αποκλείσει δρόμους γύρω από το Κοινοβούλιο.
Την περασμένη Κυριακή, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν έπειτα από ένα σαββατοκύριακο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας περιβαλλοντικών οργανώσεων.
- Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τη νέα ερυθρόλευκη φανέλα (pics)
- Φυλακές Κορυδαλλού: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την απόδραση του 48χρονου βαρυποινίτη
- Ο Δήμαρχος Χάλκης στις Βρυξέλλες και στην Επιτροπή Φυσικών Πόρων
- Γαλλία: Πρόστιμο 22 εκατομμύρια ευρώ στη Shein για παραβάσεις διατάξεων περί προστασίας καταναλωτή
- Πανελλαδικές 2026: Μαθητής στα Χανιά πιάστηκε με σκονάκι – Μηδενίστηκε το γραπτό του
- NBA Europe: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα υπερλίγκα τον Οκτώβριο του 2027




