Γερμανία: Τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους ζήτησε ο υπ.Υγείας
Στο «κόκκινο» Μόναχο και Βαυαρία
Την επαναφορά της υποχρέωσης χρήσης προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους ζήτησε σήμερα Παρασκευή από τις κρατιδιακές κυβερνήσεις ο υπουργός Υγείας στη Γερμανία, Καρλ Λάουτερμπαχ, παρουσιάζοντας τη νέα εκστρατεία προώθησης των εμβολιασμών.
Ο υπουργός Υγείας της χώρας εξέφρασε φόβους για ένα νέο κύμα πανδημίας του κοροναϊού.
Μόναχο και η Βαυαρία σε έκτακτη κατάσταση
«Η κατεύθυνση στην οποία πηγαίνουμε δεν είναι καλή. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι το κύμα που αντιμετωπίζουμε θα αυτοπεριοριστεί», τόνισε ο κ Λάουτερμπαχ και σημείωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς, ενώ αυξάνονται και οι αριθμοί των θανάτων και των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας. «Γι’ αυτό και είναι λογικό να εργαζόμαστε τώρα με κάποιους περιορισμούς, αντί να πρέπει να αντιδράσουμε αργότερα με πιο αυστηρά μέτρα. Τα κρατίδια πρέπει να το σκεφτούν», δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στη νομοθεσία, η οποία προβλέπει πλέον ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις λαμβάνονται από τις ομόσπονδες κυβερνήσεις.
Ο κ. Λάουτερμπαχ επέκρινε ακόμη δριμύτατα τη διαχείριση του Oktoberfest από τις αρμόδιες αρχές της Βαυαρίας. «Η γιορτή της μπίρας, όπως έγινε, δεν ήταν καθόλου καλή ιδέα», δήλωσε και αναφέρθηκε σε παράλειψη των υπηρεσιών να ζητήσουν υποχρεωτικά τεστ από τους συμμετέχοντες και να περιορίσουν τον αριθμό των ατόμων στους εσωτερικούς χώρους. «Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος που έγινε, δεν ήταν καλός. Τώρα το Μόναχο και η Βαυαρία είναι σε έκτακτη κατάσταση», πρόσθεσε και συνέστησε την εισαγωγή υποχρεωτικής μάσκας έστω και τώρα.
Σχετικά με τη νέα εκστρατεία εμβολιασμού «Προστατεύω τον εαυτό μου», η οποία θα ξεκινήσει άμεσα, ο Καρλ Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι το 70% των ατόμων άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί για τέταρτη φορά, αλλά, διευκρίνισε, δεν υπάρχει επίσημο ποσοστό – στόχος.
- Βanda Entopica: Καταγγέλει τον δήμαρχο της Φλώρινας για απειλές, επειδή τραγούδησε Σλάβικα
- Καλιφόρνια: Τρεις νεκρούς άφησε πίσω της η σαρωτική καταιγίδα
- Από τον Φόντεν στον Ρόδρι: Τα «αστέρια» της Premier League που «κατέρρευσαν» χρηματιστηριακά στο 2025 (pic)
- Ιαπωνία: Επίθεση με μαχαίρι σε εργοστάσιο – Τουλάχιστον 15 τραυματίες, συνελήφθη ο δράστης
- Από τα μπαχαρικά μέχρι τον έρωτα, τα πιο τρελά γκάτζετ που έφερε το 2025 στον κόσμο της τεχνολογίας
- Από την UEFA στη Νότια Αμερική: και το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο υιοθετεί το Financial Fair Play
- Άρης Μουγκοπέτρος: Στα δικαστήρια της Τρίπολης μετά τη μήνυση της συζύγου του – «Αισθάνθηκε ότι απειλείται» λέει ο δικηγόρος της
- Havaianas – Και για ποιον λόγο, παρακαλώ, η Δεξιά μποϊκοτάρει τις αγαπημένες σαγιονάρες της Βραζιλίας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)

















































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442