Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιωτόπουλος: Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια διαλόγου με την Τουρκία όσο απειλεί την εδαφική μας κυριαρχία

Παναγιωτόπουλος: Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια διαλόγου με την Τουρκία όσο απειλεί την εδαφική μας κυριαρχία

Τι είπε ο Ν. Παναγιωτόπουλος για το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Χ. Ακάρ

Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια διαλόγου όσο η Τουρκία απειλεί εδαφική κυριαρχία είναι η απάντηση που δίνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στον απόηχο της χτεσινής του συνάντησης με τον Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Ατελέσφορη

Ο υπουργός Άμυνας απαντώντας στους κοινουβουλευτικούς συντάκτες για το περιεχόμενο των χτεσινών του συνομιλιών με τον Τούρκο ομόλογό του τόνισε ότι «όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας, καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας».

Κατά τα λοιπά, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα περί αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας στα νησιά του Αιγαίου με την μεταφορά τεθωρακισμένων στην Ουκρανία τόνισε:

Άδικη και εξωφρενική η κριτική σας

«Όλοι γνωρίζουν, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας που εκφράζει προβληματισμούς μέσω διαφόρων κύκλων, ότι η Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια έχει επιδοθεί σε προσπάθεια να εξοπλιστεί να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η συνολική αποτρεπτική ισχύς της. Ολοι το αναγνωρίζουν εκτός από εσάς που λίγο πολύ μας λέτε ότι υπονομεύουμε την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ε όχι. Είναι άδικη και εξωφρενική η κριτική σας και απαράδεκτη η στάση σας».

Παράλληλα, είπε ότι τα πρώτα 20 σοβιετικά, παλαιού τύπου τεθωρακισμένα BMP (αποτα συνολικά 40) βρίσκονται ήδη στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν στην Ουκρανία ενώ τα πρώτα 10 Marder θα φτάσουν στη χώρα εως τις 21 Οκτωβρίου.

«Η ανάπτυξη τους σε μονάδες έχει σχεδιαστεί από το ΓΕΕΘΑ ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό κενό. Τέλος, σημείωσε ότι το ΥΠΕΘΑ εξετάζει, οικονομικά, πρόταση της εταιρείας Rheinmetall μέσω της οποίας η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ακόμα 100 τεθωρακισμένα Marder.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024