Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όλες οι φορές που αποθεώσαμε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη

Όλες οι φορές που αποθεώσαμε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη

Το Maestro έκανε πρεμιέρα και εντυπωσίασε. Για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη δεν είναι κάτι καινούργιο το να εντυπωσιάζει με τις δουλειές του. Το in θυμάται όλες τις φορές που ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ενθουσίασε κοινό και κριτικούς με τις σειρές και τις ταινίες που σκηνοθέτησε.

Αποτελούσε για πολλούς μήνες αντικείμενο συζήτησης, με τους τηλεθεατές να αναμένουν την πρεμιέρα με τεράστια αγωνία. Η νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τίτλο «Maestro» έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης στο MEGA και όπως ήταν αναμενόμενο εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς.

Αφενός, η πολύχρονη αποχή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη από την ελληνική τηλεόραση και αφετέρου η μοναδικότητα και η πρωτοτυπία των έργων του, που ακολουθούν ένα συγκεκριμένο επιτυχημένο μονοπάτι, δημιουργούν μεγάλη προσδοκία για όλα του τα πρότζεκτ.

Όλες οι προηγούμενες δουλειές του (τόσο οι τηλεοπτικές, όσο και οι κινηματογραφικές) έγιναν μεγάλες επιτυχίες και μνημονεύονται μέχρι και σήμερα, ακόμη κι αν έχουν περάσει αρκετά χρόνια.

Μάλιστα, ο ίδιος ο δημιουργός είχε θέσει υψηλά τον πήχη με τις δηλώσεις του των προσδοκιών, αφού είχε παραδεχτεί πως το «Maestro» αποτελεί την καλύτερη δουλειά του έως τώρα, μεγαλώνοντας κι άλλο τον «μύθο» γύρω από τη σειρά.

Το βράδυ της Πέμπτης η αναμονή αυτή έλαβε τέλος. Και η νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη αποθεώθηκε. Η σειρά έγινε πρώτο trend στο Twitter κι εκεί παραμένει μέχρι και σήμερα περισσότερες από 18 ώρες μετά την προβολή της.

Ο έρωτας, οι σχέσεις και τα ανθρώπινα πάθη

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το όνομα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έχει συνδεθεί με μερικές από τις σημαντικότερες επιτυχίες της μικρής οθόνης. Κυρίαρχο θέμα σχεδόν σε όλες τις σειρές του: o έρωτας, οι σχέσεις και τα ανθρώπινα πάθη!

Από το ξεκίνημα της καριέρας του ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έδειξε ότι δεν ήρθε για να κάνει απλά τον… ωραίο αλλά έχει πολλά παραπάνω να προσφέρει. Οι συμμετοχές του στους σειρές «Dolce Vita»,  «Οι Απαράδεκτοι», «Δέκα μικροί Μήτσοι», «Αναστασία» ήταν μόνο η αρχή. Η συμμετοχή του σε αυτές τις σειρές αποτέλεσε τη γνωριμία του με τον χώρο της τηλεόρασης.

Τα καλύτερα ήρθαν (και συνεχίζουν να έρχονται) στην συνέχεια…

Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει από την πρώτη του σειρά, το «η ζωή μας μια βόλτα», στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με τους Φιλαρέτη Κομνηνού και όλες τις μεγάλες επιτυχίες που ακολούθησαν.

Το εκπληκτικό «Να με προσέχεις», το συγκλονιστικό «Κλείσε τα μάτια», το καθηλωτικό «Δυο μέρες μόνο» και το αριστουργηματικό «4» έχτισαν αργά αλλά σταθερά τον μύθο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στην ελληνική τηλεόραση.

Η ζωή μας μια βόλτα

Το τηλεοπτικό του ντεμπούτο, με μια σειρά που την έγραψε ο ίδιος, έγινε την περίοδο 1999 – 2000. «Η ζωή μας μια βόλτα» έβαλε στον τηλεοπτικό χάρτη τις μεγάλες, νεανικές, παρέες, κάτι που είδαμε σε αρκετές σειρές τα επόμενα χρόνια.

Στην σειρά πρωταγωνιστούσαν οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Άννα Μπρέμπου, Χρήστος Λούλης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος και Χάρης Ασημακόπουλος.

Όπως έχει πει σε συνέντευξή του «η αρχική συμφωνία ήταν για 14 πιλοτικά επεισόδια, που λόγω ανταπόκρισης, του ζητήθηκε από το Mega να κάνει 24».

Να με προσέχεις

Την αμέσως επόμενη χρονιά, μετά την μεγάλη επιτυχία της σειράς «Η ζωή μας μια βόλτα», ακολούθησε το «Να με προσέχεις», μια σειρά με συγκλονιστική υπόθεση που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους τηλεθεατές.

Το θέμα της σειράς ήταν ο έρωτας δύο αδερφών για την ίδια γυναίκα, ένα θέμα αμφιλεγόμενο που απασχόλησε το κοινό.

Εκτός από τον ίδιο, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, την Άννα Μονογιού και τη Σάννυ Μπαλτζή που πρωταγωνιστούσαν, αλησμόνητη έχει μείνει η συμμετοχή του Αλέκου Αλεξανδράκη!

Κλείσε τα μάτια

Η τρίτη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη αποτέλεσε, πιθανότατα, την μεγαλύτερη επιτυχία του, με ένα ανατρεπτικό φινάλε που συζητιέται μέχρι και σήμερα.

Το «Κλείσε τα Μάτια» με την Πέμυ Ζούνη, τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, τον Άρη Σερβετάλη και την Ιωάννα Παππά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό ενώ μεγάλη επιτυχία έγινε ακόμα και το τραγούδι των τίτλων της σειράς, «Τράβα σκανδάλη»!

Η σειρά αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σεζόν, σημειώνοντας υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Έλαβε και καλές κριτικές, οι οποίες επαίνεσαν την σειρά για το ύφος της και τις ερμηνείες των ηθοποιών.

Το 2003 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε στο Mega πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ για την προβολή μιας σκηνής που έδειχνε ένα φιλί μεταξύ των αντρών πρωταγωνιστών. Ύστερα από κάποια χρόνια το πρόστιμο ακυρώθηκε.

Δύο μέρες μόνο

Στην συνέχεια ακολούθησε το «Δύο μέρες μόνο» που προβλήθηκε από το MEGA τις σεζόν 2005 – 2007. Εκεί, ακόμα μια τυχαία συνάντηση, ένα παιχνίδι της μοίρας, παίζει καθοριστικό ρόλο στις ζωές των πρωταγωνιστών, φέρνοντας τα πάνω – κάτω.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Χρήστος Λούλης, Λήδα Ματσάγγου και Γιώργος Πυρπασόπουλος βρίσκονται στους κεντρικούς ρόλους, για μια ακόμα σειρά που συζητήθηκε έντονα.

4

Η προτελευταία σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη φέρει τον τίτλο «4» και προβλήθηκε ξανά από το MEGA, τη σεζόν 2009-10. Μια από τις πιο έξυπνες και δημιουργικές σειρές που είδαμε τα τελευταία χρόνια.

Πέτρος (Χριστόφορος Παπακαλιάτης), Βασίλης (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος), Άρης (Πάνος Μουζουράκης) και Άλκης (Νίκος Κουρής) είναι τέσσερα αδέρφια, με πολύ διαφορετικές προτεραιότητες και πιστεύω. Όσα νόμιζα θα ανατραπούν με την Νένα Μεντή να υποδύεται την μητέρα τους στην σειρά.

Υπήρχαν σκέψεις η σειρά να συνεχιστεί και για δεύτερη σεζόν, αλλά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μαζί με το κανάλι αποφάσισαν να ολοκληρωθεί σε 26 επεισόδια.

Το 2012 δήλωσε πως έχει αντιληφθεί τις «εκπτώσεις» των παραγωγών σειρών της ιδιωτικής τηλεόρασης και έτσι στράφηκε στον κινηματογράφο, που ήταν η μεγάλη του αγάπη.

Αν… Ένας άλλος κόσμος

Τα Χριστούγεννα του 2012 έκανε πρεμιέρα η πρώτη του κινηματογραφική ταινία με τον τίτλο Αν… Η ταινία ξεπέρασε τις πωλήσεις 500 χιλιάδων εισιτηρίων και προβλήθηκε για περισσότερους από τέσσερις μήνες.

Το Αν… κυκλοφόρησε, στην Ελλάδα την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012. Έκοψε 98.790 εισιτήρια κατά το πρώτο του 4ήμερο και έκλεισε την πορεία του στους κινηματογράφους με 531.547 εισιτήρια. Ήταν η πιο επιτυχημένη ελληνική ταινία από τα τέλη του 2009. Επιπλέον, αποτέλεσε την δεύτερη εμπορικότερη ταινία του 2012, μετά το Skyfall (579.566 εισιτήρια) και την δεύτερη εμπορικότερη ελληνική ταινία της δεκαετίας 2010-2019, μετά την ταινία Ένας άλλος κόσμος (668.892 εισιτήρια), η οποία είναι και πάλι του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Τα Χριστούγεννα του 2015 προβλήθηκε η δεύτερη κινηματογραφική του δουλειά σε σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή και με πρωταγωνιστή τον ίδιο, με τίτλο «Ένας άλλος κόσμος» (Worlds Apart).

Η ταινία απέσπασε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, θεωρήθηκε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια και επίσης προβλήθηκε και στο εξωτερικό στο 2017.

Στα πλαίσια της προώθησης της ταινίας, ο Παπακαλιάτης ταξίδεψε σε περισσότερες από 15 πόλεις της Ελλάδας, εφαρμόζοντας Q&A (questions+answers) με το κοινό. Αντίστοιχα, ταξίδεψε σε χώρες, όπως Κύπρος, Ελβετία, Αυστρία, ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Σικάγο), όπου παρευρέθηκε σε πρεμιέρες της ταινίας και πραγματοποίησε συζήτηση με το κοινό, στα πλαίσια προώθησης και επικοινωνίας της Ελλάδας μέσω του ελληνικού κινηματογράφου.

Η ταινία διανεμήθηκε επίσης σε Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία υπό τον τίτλο Worlds Apart. Θίγει θέματα όπως το προσφυγικό, η οικονομική κρίση και γενικότερα κοινωνική καταγραφή της Ελλάδας του 2015, αφηγούμενη τρεις ερωτικές ιστορίες ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους πολίτες.

Τον Ιανουάριο του 2017 έκανε πρεμιέρα και σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες, αποσπώντας θετικές κριτικές από την εφημερίδα LA Τimes. Το περιοδικό Hollywood Reporter ανέφερε ότι στην ταινία ξεχώρισε η ηθοποιία της Μαρίας Καβογιάννη, ενώ η γερμανική προφορά του Τζ. Κ. Σίμονς θεωρήθηκε περίεργη.

Η πρώτη ιστορία της ταινίας θεωρήθηκε ότι «χτυπάει με το σφυρί τα νοήματα που θέλει να περάσει, σε σημείο που οι καταστάσεις και οι χαρακτήρες μοιάζουν να έχουν επινοηθεί μόνο και μόνο για να υπογραμμίσουν τα νοήματα αυτά».

Μετά από 11 χρόνια ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επέστρεψε στην ελληνική τηλεόραση μέσα από το Μεγάλο Κανάλι. Η συνέχεια, κάθε Πέμπτη στις 22:40 στο MEGA!

Sports in

Σπουδαία κίνηση από τον Ντιέγκο Κόστα που βοηθά τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία

Ο διεθνής επιθετικός της Γκρέμιο, Ντιέγκο Κόστα, προχωρά σε μια σπουδαία κίνηση για να βοηθήσει τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024