Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γρηγόρης Λέων: «Δεν υπάρχει συναίνεση με ένα παιδί 12 ετών»

Γρηγόρης Λέων: «Δεν υπάρχει συναίνεση με ένα παιδί 12 ετών»

Τι είπε ο ιατροδικαστής για την σοκαριστική υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια.

Για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. Όπως τόνισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», πολλές φορές πιστεύουμε πως ένας άγνωστος θα μπορούσε να κακοποιήσει ένα παιδί, ωστόσο το συντριπτικό ποσοστό αυτών των περιστατικών δείχνουν ως κακοποιητή κάποιο γνωστό πρόσωπο της οικογένειας.

«Προφανώς η μητέρα έπρεπε να είχε αντιληφθεί την κακοποίηση της 12χρονης. Το παιδί αυτό, ειδικά την πρώτη φορά, τραυματίζεται ιδιαίτερα. Προφανώς η μητέρα θα πρέπει οργανικά να αντιληφθεί το παιδί, αλλά και ψυχολογικά. Το παιδί περνάει ένα σοκ που νομίζω ότι είναι εύκολο να διαγνώσει ένας ενήλικος άνθρωπος», δήλωσε.

Τέλος, ο κ. Λέων τόνισε πως δεν υφίσταται συναίνεση με ένα παιδί 12 ετών.

Εν τω μεταξυ, χθες μετά την απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη αλλά αρνήθηκαν το βιασμό, ενώ για τις υπόλοιπες βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν άσκησαν το δικαίωμα της σιωπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Ωστόσο, τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά τις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δεύτερος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί με τη 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής. Μάλιστα, την αμοιβή υποστηρίζει πως έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από τους δυο δεν αποδέχεται την φρικιαστική πράξη του βιασμού που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει καταγγελία για την υπόθεση βιασμού

Στην εκπομπή μίλησε και ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», λέγοντας ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία για την υπόθεση βιασμού της ανήλικης, ωστόσο ούτε η 12χρονη ούτε οι γονείς της είχαν δεχθεί να μιλήσουν.

«Ακούσαμε κάποιον θείο να μας παίρνει τηλέφωνο και να μας λέει ότι βρήκε κατά τη διάρκεια των διακοπών στο κινητό του παιδιού περίεργες επικοινωνίες, που δεν συνάδουν με την παιδική αθωότητα. Τους κατευθύναμε να μας καλέσουν οι γονείς για αν τους στηρίξουμε. Αρχικά, τους ζητήσαμε να πάμε στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων προκειμένου να καταθέσουν. Είπαμε να πάρουν τηλέφωνο οι γονείς και να μιλήσουμε με το παιδί, γιατί χρειάζεται στήριξη», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν κατάφερε να μιλήσει με την 12χρονη, ενώ υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας δεν πρέπει να γίνει καμία ψυχοθεραπευτική κίνηση για να μην επηρεαστεί η μαρτυρία του παιδιού.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024